Gündem
  • 28.5.2024 11:30

Ali Koç vergi kaçırdığını itiraf etti.. Vergiden düşmek için şahsi paramı Fenerbahçe'ye veriyorum

Ali Koç'tan tarihi itiraf! Vergiden düşmek için Fenerbahçe'ye para veriyormuş

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yeniden aday oldu. Rakibi yine Aziz Yıldırım. Koç, seçim çalışmalarına hızlı başladı. Kulübe verdiği paralarla ilgili de yeniden açıklama yaptı.

Fenerbahçe'nin 29 Şubat 2024 tarihinde açıklanan bilançosunda Ali Koç'a kısa vadeli borcunun 42 milyon TL (dün itibariyle yaklaşık 1.2 milyon dolar), uzun vadeli borcunun ise 1 milyar 478 milyon TL (46.1 milyon dolar) olması dikkat çekiyordu.

47 MİLYON DOLAR CİVARINDA

Bilançolara bakıldığında Fenerbahçe'nin Koç'a borcu geçen yıl 31 Mayıs'ta yaklaşık 44 milyon dolardı, bu yıl 20 Şubat tarihi itibariyle de 47 milyon dolar civarında görülüyor.

Ali Koç, Fotospor'un yaptığı bu haberle ilgili dün düzenlediği basın toplantısında şu açıklamayı yaptı:

* Her sene gelirinin yüzde 5’i kadar vergiden düşürebiliyorsun. Kamuya yararlı bir derneğe de hibe yapmak hayır işi sayılıyor. Ben her sene vergiden düşmek için gelirimin yüzde 5’ini veriyorum. Bilançoda bulunma sebebi budur.

"Fenerbahçe'den tek kuruş alacağım yoktur. Bunu daha evvel de söyledim. Aksini iddia eden şerefsizce yalan söylüyorlar. Bunu yazanlara değil, söyletenlere bakmak lazım. Mahsuplaşma olayı vardır, bir yönetici verir, biletten kombineden locadan düşer. Binlerce kişinin aidatı düşerdi eskiden. Bizim dönemimizde, hiçbir kuruş para mahsuplaştırılmamıştır, kulübün içine konan kaynaktan, 1 kuruş dahil."

Fotospor bilançoda yer alan bu maddeyi haberleştirdi.

"Ali Koç'a 50 milyon dolar'lık soru: Fenerbahçe'yi kendine borçlandırdı mı?" diye sordu. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bu habere büyük tepki gösterdi. 23 Mayıs'ta düzenlediği basın toplantısında Fotospor'a cevap verdi.

* Fenerbahçe'den tek kuruş alacağım yoktur. Bunu daha evvel de söyledim. Aksini iddia eden şerefsizce yalan söylüyorlar. Bunu yazanlara değil, söyletenlere bakmak lazım. Mahsuplaşma olayı vardır, bir yönetici verir, biletten kombineden locadan düşer. Binlerce kişinin aidatı düşerdi eskiden. Bizim dönemimizde, hiçbir kuruş para mahsuplaştırılmamıştır, kulübün içine konan kaynaktan, 1 kuruş dahil.

Ancak görünen o ki Ali Koç'un bu açıklaması Fenerbahçeli kongre üyeleri tarafından yeterli görülmedi. Kendisine bir kez daha bu soru soruldu. Ali Koç ise verdiği yeni cevapla, yine bir tartışma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 29.5.2024 12:34

İLGİLİ HABERLER