Spor
  • 4.4.2024 14:16

Ali Koç'tan bir skandal karar daha.. Fenerbahçe sahaya 9 kişi çıkacak

Trendyol Süper Lig'de Adana Demirspor'u 4 golle geçen Fenerbahçe'de gözler Süper Kupa maçına çevrildi. Yabancı hakem ve erteleme talebi TFF tarafından reddedilen Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray karşısına U-19 takımıyla çıkacağını açıkladı. Ancak Fenerbahçe'nin bu maçtaki senaryosu farklı olacak. 

GÖZLER SÜPER KUPA'YA ÇEVRİLDİ

Fenerbahçe gözlerini Süper Kupa finaline çevirdi. , yabancı hakem atanmaması ve tarihin ertelenmemesi halinde mücadeleye U19 takımıyla çıkacağını bildirdi.

TFF de kendisine gelen bu iki talebi kabul etmedi. Bu sebepten dolayı, Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray karşısında 7 Nisan'da sahaya 19 yaş altı oyuncularıyla çıkacak.

Son dakika haberleri: Fenerbahçe’nin Süper Kupa senaryosu belli oldu! Sahaya 9 kişi çıkacak ve...

FENERBAHÇE'DEN SÜPER KUPA İÇİN FLAŞ SENARYO

Ancak maç öncesi sarı-lacivertli kulüp için çok konuşulacak bir iddia gündeme geldi. Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçı için hazırladığı senaryo belli oldu. İşte ortaya çıkan senaryo ve detaylar...

Fenerbahçe'de önceki gün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda üyeler, sarı-lacivertli yönetime 4 madde için yetki vermişti. Dün de yönetim kurulu toplanarak, 2 maddeyle ilgili karar aldı.

KAP'a yapılan açıklamada, 7 Nisan Pazar günü Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finaliyle ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"90 DAKİKALIK BİR MAÇ OLMAYACAK"

Erol Bilecik ayrıca Şanlıurfa'da 90 dakikalık bir maç oynanmayacağını belirterek "Taraftarlarımız müsterih olsun. 19 yaş altı takımımızdaki bütün evlatlarımız bunu çok büyük bir fırsat olarak görecek. Tekrar söylüyorum, taraftarlarımız herhangi bir seyahat planı yapmasınlar. Tabii ki maça gitmek isteyen gidebilir. Biz 'Taraftar gitmesin.' diyerek, A takımımızın Urfa'ya gitmeyeceğini ve 90 dakikalık bir maç olmayacağını net şekilde ifade ediyoruz. Tabii ki Urfa'nın coğrafi alanları, mutfak kültürü taraftarlarımız için cazip. Orada bir futbol maçını yeteri kadar izleme ihtimalleri olmayacağını düşünerek bunları söyledik." dedi.

FENERBAHÇE 9 KİŞİ İLE SAHAYA ÇIKACAK

Fenerbahçe'nin elinde ceza almadan sahadan çekilmek için tek bir opsiyon bulunuyor. O da sahaya 9 oyuncuyla çıkmak.

Futbol Müsabaka Talimatı'na göre bir takım sahaya en az 9 oyuncu ile maça başlamak zorunda.Maç sırasında ise en az 7 oyuncu ile maça devam edilebilmekte. Bir takımın karşılaşma esnasında kadrosu 6 kişiye düşmesi durumunda ise maç hakem tarafından tatil ediliyor.

FUTBOLCU SAYISI 6'YA DÜŞECEK

Fenerbahçe ceza almamak adına maç kadrosuna sadece 9 oyuncu yazacak ve karşılaşmaya 9 kişi ile başlayacak.Fakat daha sonra 3 oyuncu sakatlık gerekçeleri ile oyundan çıkacaklar ve hakem de sarı lacivertli takımın kadrosu 6 kişiye ineceği için maçı kurallara göre tatil edecek.

Güncellenme Tarihi : 4.4.2024 14:23

İLGİLİ HABERLER