Spor
  • 4.2.2023 16:13

Ali Koç'tan hükümete ağır ithamlar: FETÖ ile bir tek biz mücadele ediyoruz, devlette hükümette işin içerisinde

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "Bu terör örgütüyle (FETÖ) tek mücadele eden takım biziz. Hiçbir hükumet, devlet ses çıkarmıyorsa demek ki onlar da bu işin içindedir."

"Hiçbir hükumet, devlet ses çıkarmıyorsa demek ki onlar da bu işin içindedir!"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2011'den beri yapılanlara devletin ses çıkarmadığını iddia ederek hükümeti de sarı-lacivertlilere düşman olmakla suçladı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'nda olay açıklamalar yaptı.

Sarı-lacivertli kulübe operasyon yapıldığını söyleyen Ali Koç, takım otobüsüne yapılan saldırının faillerinin bulunmamasını ülkenin ayıbı olarak nitelendirdi.

"Dünyada kaç takımın otobüsüne silahlı saldırı yapılmıştır. Hala faili meçhuldür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ayıbıdır bu. Çağırın bizi savcılar, bildiklerimizi söyleyelim. Er ya da geç bu ortaya çıkacak."

"Hükümet de işin içinde"

Ali Koç konuşmasında 2011'den beri verilen zararın tazmin edilmesi gerektiğini söyledi. Başkan, ayrıca hükümete de ağır eleştiride bulundu.

"2011'den beri doyamadılar bizi yemeye! Bu terör örgütüyle (FETÖ) tek mücadele eden takım biziz. Bizim 2011'den beri uğradığımız saldırıların, maddi kayıpların nasıl telafi edileceğini devlet, hükümet düşünmüyor ve telafi etmiyorsa bunlar da işin içindedir."

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN AYIBIDIR"
"Dünyada 6 sezon içinde son haftada 3 şampiyonluk kaçıran kaç kulüp vardır" diyen Ali Koç, "Bence hiç yoktur. Dünyada kaç takım ülkesini, devletini hedef almış bir terör örgütü tarafından saldırıya uğramış kumpas yaşamıştır. Hem de sportif ve finansal açıdan en parlak döneminde. Dünyada kaç takımın otobüsüne silahlı saldırı yapılmıştır. Hala faili meçhuldür. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin ayıbıdır. TFF'ye saldırı oluyor, ertesi gün yakalanıyor. Bir daha olmasın Allah korusun. Doğrusu budur. Türkiye Cumhuriyeti kudretli bir devlettir. Maç uğruna, futbol uğruna devleti bile zaafa uğratmayı göze alabiliyoruz. O olayı takip eden hafta bize zorla maç oynatıldı. Yabancı oyuncuların travma yaşadığı, Türkiye'den ayrılmak istediği, belki 40 kişinin hayatına mal olacak bir olaydan sonra hafta sonu bizim maç oynamamız istendi. Bir de vicdani hassasiyet nasıl olmaz. Bir takım yöneticisi otobüs direksiyonundan foto verdi. Bunlar hep bize oluyor. 12 Mayıs'ta stat ve taraftar gaz saldırısına uğradı. En darbe yediğimiz dönemde bunları da yaşadık. Türkiye Kupası'nı kazanmış dönüyorduk Ankara'dan, 'ne oldu gaz sıkmadınız bana' dedim ve pişkin pişkin 'organik gaz sıkıyoruz' dediler. 2011'den beri yemeye doyamadılar. Demek ki biz sistemin parçası değiliz. Faili meçhul bulunmuyorsa ülkemize saldıran terör örgütüne karşı tek savaşan Fenerbahçe ise Fenerbahçe'nin mağdur edildiği, haksızlığa uğradığı, maddi manevi çektiklerine hiçbir devlet, hükümet, siyasetçi biz bunu nasıl gidereceğiz demiyorsa, bunlar da işin içindedir. Bunu niye diyorum. 3 Temmuz'dan 1-2 hafta sonra Deniz Feneri davası vardı ve gizlilik geldi. Bir tane haber sızdı mı? Gizlilik olmasına rağmen 3 Temmuz davası sayfa sayfa verilmedi mi? Utanmadılar başkanımızın fotosunu bastılar. Ben başkanınız olarak bunun büyük resmine bakmak zorundayım. Karar vermemiz lazım figüran mı olacağız yoksa uzun vadeli çıkarları müdafaa etmek adına, ülke futbolunu temizlemek adına bugünlerden feragat mı edeceğiz? Buna karar vermemiz lazım. Sizlerin huzurunda bunu masaya koymak istiyorum. Ben her şeyi, kendi başkanlığımı feda etmeye hazırım. Niye çünkü önümüzde 2 yol var. Ligden çekilme falan saçma sapan şeyler, öyle bir şey yok. Aklınızın ucuna getirmeyin bunlar duygusal olarak söylenen şeyler. 15 hafta var Selahattin Baki'nin dediği gibi biz bu ligi bitireceğiz ve şampiyon bitireceğiz mi yoksa yeter arkadaş bardağı taşırdınız sınırı aştınız biz maça çıkmıyoruz mu diyeceğiz? 24'üncü maddeye bakıyoruz. Bir yol bu yani maça çıkmamak maça çıkıp 1 dakika kalıp sahadan ayrılmak ama bu sezonu feda etmek. İnanın geleceğimiz için çok çok önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Adana Demirspor maçında yaşananlar hakkında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koc, Hakem Ali Palabıyık'ın tepki çeken kararlarıyla ilgili "Bize yapılan operasyonlar hep şubat aylarında yapılıyor" dedi. "Önümüzde iki yol var" diyen Koç, "Biz bunu oyladık dün. 11'e 3 'Devam' kararı verildi! Ben 'Maça çıkmayalım' kararı verdim!” ifadelerini kullandı.

Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı. Düzenlenen toplantıya Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, yönetim kurulu üyeleri ve yüksek divan kurulu üyeleri katılım gösterdi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda üyelerin konuşmaları sonrası başkan Ali Koç kürsüye çıktı.

Berabere biten Adana Demirspor maçında başlayan tartışmalar sonrası ne diyeceği merak konusu olan Koç, önemli açıklamalarda bulundu.  Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Önümüzde 2 yol var

"Bu maç bardağı taşıran son damla oldu. Esas sıkıntı son 15 yıldır yaşatılanlar.Bir maç sonrası bir takımın ortalığı yangın yerine çevirmesi bizim fıtratımızda yok. 3 maç arka arkaya 10 kişi kaldık sesimizi çıkarmadık. En çok kırmızı kart alan takımız. Antalya maçı bir dönüm noktasıdır. Sadece iki maçı alalım; Sivas Galatasaray 3 puan ve Adana Demirspor maçında kaybedilen 2 puan etti 5 puan. Bize yapılan operasyonlar hep şubat aylarında yapılıyor.

Önümüzde iki yol var. Bu iki yolu size birazdan anlatacağım. Bu iki yolu oyladık dün yönetimde. Karar 11'e 3 çıktı. Bu kararı da açıklayacağım.

Görmek istemiyorlar

Mert Hakan'ın golü bize göre %100 goldür. Hadi diyelim ki ele çarptı, biz göremedik, VAR gördü. Ama bu VAR penaltılarımızı göremiyor. 'Ele çarptı vermedik' peki bunu görüyorsan diğerlerini neden görmüyorsun. Göremiyorlar değil görmek istemiyorlar.

Bu maçta yaşananlar olacak iş değildir. Adana Demirspor maçında yaşanan şeyler olacak iş değil! Düşünsenize bu hatalar malum rakibimizin maçında yapılacaktı. Neler olurdu?

Arkadaşlar bu maçta yaşananlar hakem hatası değildir. Adana Demirspor'un maçın ilk yarısını 9 kişi bitirmesi gerekiyordu.

Burada hakemde Fenerbahçe gol atıp maçı kazanırsa duygusuyla golü vermiyor. Aynı maçta 1 değil 2 değil 3 değil bir sürü pozisyon var. Hep aynı maçta oluyor.

Şubat ayında yapılan operasyonlar

Bize operasyonlar hep şubat ayında yapılıyor. Ersun Yanal dönemi 22. haftada şampiyonluğun en büyük adayıyız. Sonraki 7 maçta 21 puanın 18'ini kaybediyoruz

Ligimizin en centilmen hocalarından Jorge Jesus'a sorduk ne dedin hocam diye? 'Faul, faul, içeride de değil dışarıda. Neden faulü vermiyorsun?' dedim diyor. Hocamıza çat kırmızı kart veriliyor.

Yolsuzluğun belgesi iki maç

Sivasspor-Galatasaray ve Adana Demirspor-Fenerbahçe maçları. Futbolda yolsuzluğun belgesi işte bu iki maçtır.

Gülerek izledim

Dün diğer rakibimiz uyandı, bugüne kadar konuşmayan kulüp konuşmaya başladı. Benim de sesimi kullanarak video yapmışlar. Gülerek izledim.

Yabancı VAR hakemleri gelmeli

En kısa zamanda yabancı VAR hakemleri Türk futboluna getirilmelidir."

Ligden çekilmek yok

Artık biz figüran mı olacağız? Yoksa bu ülkenin futbolunu temizleme uğruna bu günlerden feragat mı edeceğiz? Ben başkanlığımı feda etmeye hazırım! Ligden çekilme gibi saçma sapan bir şey yok. Sakın aklınızdan bile geçirmeyi.

11'e 3 'Devam' kararı verildi! Ben 'Maça çıkmayalım' kararı verdim

Önümüzde iki yol var. Selahattin Baki'nin dediği gibi bitireceğiz, şampiyon mu bitireceğiz? Yoksa 'Yeter artık, maça çıkmıyoruz.' mu diyeceğiz? Maça çıkıp 1 dakika sonra sahadan ayrılmak bu sezonu feda etmektir. Ama geleceğimiz için tarihi bir adımdır. Yönetim içerisinde bu konuda oylama yaptık. Bir kere ölme işine ben inanıyorum. Biz bunu oyladık dün. 11'e 3 'Devam' kararı verildi! Ben 'Maça çıkmayalım' kararı verdim!”

Ali Palabıyık hakkında suç duyurusu

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Ali Palabıyık hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Dündar yaptığı açıklamada, "Ali Palabıyık, Fenerbahçe camiasından özür dilemeli ve düdüğünü asmalıdır. Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği, Hakem Ali Palabıyık ve tüm ekibi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Ali Palabıyık, Fenerbahçe camiasından özür dilemeli ve hakemlik düdüğünü asmalıdır!" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 4.2.2023 22:16

İLGİLİ HABERLER