Asayiş
  • 11.10.2008 00:38

ALIŞ VERİŞ MERKEZİNDE YANGIN PANİĞİ

Yangın, bugün saat 16.30 sıralarında, 100'ncü Yıl Mahallesi'ndeki dev alışveriş merkezinde meydana geldi. Kentin en büyük 2'nci alışveriş merkezi olan CarrefourSa içindeki Boyner Mağazası'ın çatı katında, elektrik kontağından yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, mağazadaki ürünlerin tutuşmasıyla her yanı sardı. Yangına ilk müdahaleyi alışveriş merkezindeki Özel yangın söndürme timi yaptı. Bu arada olay yerine çağrılan Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Yoğun duman nedeniyle göz gözü görmezken, alışveriş merkezindeki onlarca çalışan ve müşteriler güçlükle tahliye edildi. İtfaiye ekipleri, duman nedeniyle mağazanın girişinden yangına müdahale edemeyince, çatıdan söndürmeye çalıştı.

Mağazanın çatısı, kazma ve hızarla kesilerek açıldı. 6 itfaiye aracı ve 60 itfaiye çalışanın müdahale ettiği yangını söndürme çalışmalarına, mağaza çalışanları da katıldı. Çalışanlar, mağazanın deposunda bulunan kıyafetleri, yangından kurtarmaya çalıştı. Bazı kadın çalışanlar da, gözyaşları içinde söndürme çalışmalarını izledi. Depoya girip, kıyafetleri çıkarmaya çalışan mağaza personelinden 4'ü yoğun dumandan etkilendi. İlk müdahaleleri olay yerindeki ambulanslarda yapılan personeller, daha sonra Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çevredekilerin korku dolu gözleriyle, endişeyle izlediği yangın, yaklaşık 1.5 saat sonra kontrol altına alınabildi. Dumandan etkilenen bazı itfaiye çalışanları da, yangının ardından ayran içti. Yangının elektrik kontağından çıktığının sanıldığını belirten Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Adil Deveci, yangını söndürmek için itfaiye ekiplerini seferber olduğunu belirterek, “Yangın mağazanın çatı katında çıktığı için müdahale zor oldu. Çatıyı delip, sonra müdahale edebildik. Elektrik kontağından çıktığını sanıyoruz. Ama kesin çıkış nedeni, araştırmamızın ardından belli olacak” dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:31

İLGİLİ HABERLER