Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'taki "Doğu Ortaklığı Zirvesi" çerçevesinde, ABD'nin Prag Büyükelçiliğinde bir araya geldi.
AGİT Minsk Grubu tarafından organize edilen görüşmede, Minsk Grubu eşbaşkanları ABD'li Eş Başkan ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew Bryza, Fransa Eş Başkanı Berbard Fasier ve Rusya Eş Başkanı Yuri Merzliyakov da hazır bulundu.
Görüşmede, 1990'lı yılların başında taraflar arasında savaşa neden olan Dağlık Karabağ meselesinin öncelikli olarak ele alınması bekleniyor. Bu ikili görüşmenin dışında ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de liderlerle ayrı ayrı bir araya gelmesi planlanıyor. Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, dün Washington'da her iki ülkenin dışişleri bakanları ile bir araya gelmişti. Öte yandan ikilinin görüşme sonrasında basına açıklama yapmaları bekleniyor.