Gündem
  • 17.8.2022 14:42

Alman medyası : Savunma sanayiinde Türkler bizden iyiler...

Alman medyasından Türkiye itirafı: Savunma sanayiinde bizden iyiler...

Türkiye, savunma sanayiinde her geçen gün başarı çıtasını biraz daha öne taşıyor. Bu başarı dünyanın da dikkatini çekmiş durumda. Almanya'da yayın yapan focus.de isimli internet sitesi Türkiye'nin izlediği yolun farklı ancak bir o kadar da başarılı olduğuna vurgu yaptı, "Almanya'dan daha iyi." ifadelerini kullandı.

Türk savunma sanayii yerli üretimleri ile çıtayı her geçen gün daha yukarı taşıyor. Ağır silah, mühimmat ve teçhizatların yanı sıra özellikle silahlı ve silahsız insansız hava araçlarında dünyanın en iyisi olma noktasında adımlar atılıyor. Bayraktar TB2'lerin ardından AKINCI da üstün başarısı ile dünyanın gözbebeği durumunda. Birçok ülke bu SİHA'lara sahip olabilmek için sıraya girdi. Bu gelişmeler dünya medyasının da radarında. Almanya'da yayın yapan focus.de isimli internet sitesi Türkiye'nin, Almanya'dan daha iyi bir noktada olmasına dikkat çekti, kendisine yettiğinin altını çizdi.

"PUTİN DAHİL TÜM DÜNYAYA İLHAM VERİYOR"

Bayraktar TB2'lere atıfta bulunulan yazıda, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dahil, tüm dünyadaki müşterilere ilham veriyor" ifadeleri kullanıldı.

Yazının devamında, "Almanya'da, Ukrayna savaşında silahlar söz konusu olduğunda, insanlar genellikle orada olmayanlardan bahsediyor. Türkiye'de ise işler değişik." ifadelerine yer verildi.TB2'nin, savaş alanında büyük etkilere sahip, buna rağmen nispeten ucuz fiyatlı olduğu anlatıldı.

"TÜRKİYE EN İYİLER ARASINDA YER ALAN SİLAHLAR GELİŞTİRDİ"

Rusya-Ukrayna savaşına dikkat çekildi, bu savaşın Türkiye'nin en iyiler arasında yer alan silahları geliştirebildiğini ortaya koyduğuna vurgu yapıldı.

"ALMANYA'DAN DAHA İYİ"

Türkiye'nin kendine yetebildiğinin de altı çizilen yazıda, "Türkiye'nin izlediği yol, Almanya'nınkinden sadece farklı değil, aynı zamanda daha iyi: kendi kendine yeterlilik." denildi.

Güncellenme Tarihi : 17.8.2022 14:45

İLGİLİ HABERLER