
Alman, PKK/PYD işbirliği deşifre oldu
Almanya’nın PKK/PYD’ye destek vermek için İnsani Yardım Derneği adı altında örgüte yardım aktardığı ortaya çıktı.
Türkiye’den kaçan terör örgütü mensuplarına kucak açan Almanya bir defa daha kirli yüzünü gösterdi. Almanya’nın PKK/PYD’ye destek vermek için İnsani Yardım Derneği adı altında örgüte yardım aktardığı ortaya çıktı. Almanya’nın 4 yıldır Irak ve Suriye alanında PKK/PYD’ye insani yardım kampanyası adı altında desteklerini ve ziyaretlerini esirgemediği tespit edildi. Zeytin Dalı Harekâtı’nda Almanya/Münster’li Hıristiyan din adamları, yaralananlara müdahale edilen sözde “Kürt Kızılayı”nı dernek adı altında ziyaret ederek şartların iyileştirilmesi için bir rapor hazırladı. Yardım için kolları sıvayan “Hoffnungsschimmer” (Umut Işığı) Derneği’nin örgütü DAEŞ’ten kaçan insanlarmış gibi göstererek 4 yıldır yardım ettiği belirlendi.
ALMANYA’YA TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Zeytin Dalı Operasyonu devam ederken PKK/PYD’nin Suriye'deki militanlarını komuta eden Ferhat Abdi Şahin’in yardımcısı Aldar Halil’in de aralarında bulunduğu örgütün üst düzey isimleri, Almanya’da Münster Piskoposluğu Başpapaz Yardımcısı ve “Hoffnungsschimmer” (Umut Işığı) isimli derneğin yöneticisi Dr. Jochen REIDEGELD’in de aralarında olduğu Hıristiyan din adamlarını ziyaret etti. 4 yıl önce Almanya’da kurulan “Umut Işığı” derneği sivil görünüm adı altında sözde Suriye ve Kuzey Irak’taki DAEŞ kurbanları insanlara (PKK/PYD)’lilere umut verdiğini her türlü platformda dile getiriyor.
“Hoffnungsschimmer” (Umut Işığı) Derneği’nin yöneticisi Dr. Jochen REIDEGELD’in de aralarında olduğu Hristiyan din adamları, Zeytin Dalı Harekâtı devam ederken PKK/PYD’lilerin yaşadığı kampları insani yardım kampanyası kapsamında örgüt mensuplarını DAEŞ’ten kaçan kurbanların bulunduğu kamplar gibi lanse ederek, yaralı PKK/PYD’lilerin tıbbi durumlarının iyileştirilmesi, su temini ve eğitim altyapısının geliştirilmesi için bir ön rapor hazırladı. Kuzey Suriye bölgesindeki Zeytin Dalı Harekâtı’nda yaralanan teröristlerin ilk yardım ihtiyaçlarını karşılayan sözde Kürt Kızılay’ını ziyaret eden Başpapaz yardımcısı REIDEGELD ve beraberindeki heyetin yetkililerden bilgi aldığı öğrenildi.
YENİ AKİT