Gündem
  • 29.2.2024 10:39

Alman savaş gemisi ABD iHA'sına ateş açtı

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Kızıldeniz'deki çatışmaya dün resmen müdahil olan Almanya'nın imza attığı skandal saatler sonra ortaya çıktı. Alman kaynaklar dün savaş gemisinin Husi İHA'larını vurduğunu açıklamıştı. Bu açıklamadan saatler sonra söz konusu İHA'nın ABD'ye ait olduğu, Alman savaş gemisinin yanlışlıkla ABD İHA'sına saldırdığı ortaya çıktı.

Alman gemisi ABD İHA'sını vurdu

Dün, Kızıldeniz'e konuşlandırılan Alman firkateyninin ilk Husi saldırısını püskürttüğü açıklanmış, DPA kaynaklarına göre, AB'nin deniz taşımacılığını koruma misyonu kapsamında Kızıldeniz'e konuşlandırılan Alman donanması Hessen firkateyni, İran destekli Husi milislerinin Yemen'deki saldırısını ilk kez püskürtmüş, kaynaklar, geminin Salı gecesi iki düşman hedefine başarıyla saldırdığını söylemişti.
Bu açıklamadan saatler sonra Alman gemisinin imza attığı hata ortaya çıktı. CNN International'de yer alan habere göre, Alman gemisinin Husi drone'u zannederek saldırdığı hava aracı ABD'ye ait çıktı.

Olaya aşina bir ABD savunma yetkilisi, Alman savaş gemisinin Husilere ait bir İHA'ya ateş açtığını düşündüğünü ancak bunun ABD'ye ait bir İHA olduğu ortaya çıktığını söyledi. Yetkili, firkateynin ABD insansız hava aracına hangi silahla ateş açtığının belirsiz olduğunu söyledi.


Alman ordusunun açıklamasında ABD insansız hava aracına yanlışlıkla ateş açılmasından söz edilmiyordu.


 

Güncellenme Tarihi : 29.2.2024 10:42

İLGİLİ HABERLER