KAYNAK : Haber Vitrini
MURAT YÜKSEL - POLAT YILMAZ
ANTALYA - Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatilini geçiren 60 yaşındaki Karl Heinz Marz isimli Alman turist, aniden rahatsızlanıp beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Alman turistin ailesi tarafından bağışlanan organları 3 kişiye hayat verdi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen ikinci operasyonda hayatını kaybeden bir kişinin organları da üç kişiye nakledildi. 2 günde 2 kişiden nakledilen organlarla 6 kişi yeniden hayata döndü. Alanya'da tatilini geçirken aniden rahatsızlanıp, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Alman turist Karl Heinz Marl'ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, hastanın organlarını bağışladı. Marz'dan operasyonla alınan böbrekler, Kürşat Cengiz Öner(39) ve Ergül Aydın(32) isimli hastalara nakledilirken, karaciğer ise İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde Serap Danbura(21) isimli hastaya nakledilmek üzere gönderildi.
Başarılı operasyon sonrasında böbrek nakli gerçekleştirilen Öner ve Aydın, Alman turistin böbrekleriyle yeniden hayata dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bizim gibi nakil bekleyen binlerce böbrek hastası var. Organ bağışının daha da artması halinde onlar da kurtulacaktır" diye konuştu.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki ikinci nakil olayı ise, 4 gün önce ölen Yılmaz Kesici'nin ailesinin organları bağışlamasıyla gerçekleşti. Kesici'den alınan Böbrekler, aynı hastanede yatan Mehmet Ali Kayhan (36) ve Ayşe Nacakçı (38)'ya nakledildi. Kesici'nin Karaciğer'i ise Ankara Gazi Üniversitesi'nde Karaciğer bekleyen 6 yaşındaki bir kız çocuğuna nakledilmek üzere gönderildi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bu operasyonlarla 2 gün içinde 6 hastaya organ nakli yaparken, diğer şehirlerde bulunan hastanelerle irtibata geçerek, 2 hastaya da nakledilmek üzere organ gönderdiği bildirildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:42