Gündem
  • 30.1.2007 17:32

ALMANCI YEŞİMİN HİKAYESİ ÖDÜL ALDI

Adını yazar Ralph Giordano'nun ailesinin Nazi döneminde yaşadığı sıkıntıları anlatan "Bertiniler" kitabından alan "Bertini Ödülleri", bu yıl da sahiplerini buldu.


Hamburg'daki Ernst Deutsch Tiyatrosu'nda bu yıl 9.'su düzenlenen törende 7 projeye katılan toplam 100 öğrenci ödüle layık görüldü. 'İnsanların barış ve yardımlaşma içinde yaşamalarına katkıda bulunan' projeler üreten gençlere verilen Bertini ödül töreninde konuşan Bertini Vakfı Başkanı H. Jürgen Fink, "Haksızlıklar küçük şeylerle başlar, karşı gelinmezse büyür. Bu tür ödüller gençleri haksızlığa karşı gelmeye teşvik ediyor. Dışlanan ve ayırımcılığa maruz kalan insanlara sahip çıkılmalı" dedi.


Hamburg Eyaleti Eğitim Senatörü Alexandra Dinges-Dierig ise, öğrencilerin haksızlığa karşı mücadelesinin onur verici olduğunu belirterek, bu tür projeleri destekleyeceğini söyledi.
Toplam 26 projenin katıldığı yarışmaya "Yeşim bize ait" projesiyle katılan St. Pauli Okulu 7. sınıf öğrencileri, ödüllerini projelerinin hamisi Dr. Ulrike Murmann'dan aldı.


Küçük yaşlardan beri Hamburg'da yaşayan ancak Türkiye'ye sınır dışı edilmek istenen Yeşim'in Almanya'da kalabilmesi için çalışmalar yapan ve Yeşim'e oturma izni verilmesine katkıda bulunan öğrenciler, sahneye davet edildi. Bu tür çalışmalar sayesinde gençlerin hoşgörü ve yardımlaşmayı öğrendiğini belirten Dr. Murmann, "Birlik olursak ancak bir şeyleri değiştirebiliriz" diye konuştu.


Charlottenburg Lisesi 8. sınıf öğrencileri ise Bornplatz Sinagogu enkazından kalıntı çıkarma çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.
Törende toplam 10 bin Euro ödül dağıtıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER