Bilim
  • 31.3.2023 13:24

Almanya’da Üniversite Okumak için 9 Burs

Almanya’da üniversite okumak isteyen başarılı öğrencilerin başvurabileceği farklı burs programları vardır. Bu burslarla dünyanın en kaliteli üniversitelerinde ücretsiz şekilde okuyabilirsiniz.

Almanya, yurtdışı eğitimi almak isteyenler tarafından sıkça tercih edilen bir ülkedir. Günümüzde dünyanın en prestijli üniversitelerinde ücretsiz eğitim almanız mümkündür. Almanya’da üniversite okumak için Türkiye’deki öğrenciler, belirli burslara başvuru yapma hakkına sahiptir.

Adviceyed Yurt Dışı Eğitim, Almanya’da eğitim almanız için başvurabileceğiniz deneyimli bir şirkettir. Üniversite okuma sürecinde başından sonuna kadar size yardımcı olur.

1.DAAD Bursu

DAAD bursu, Almanya’da üniversite okumak, branşıyla alakalı çalışmalar yapmak ve Almanca öğrenmek isteyenler için verilen bir burstur. Devlet destekli olan bu burs, öncelikle mezunlara verilir. Öğrenciyi ve araştırmacıyı destekler. Ülkemizde de bu bursun verildiği programlar vardır.

2.Erasmus Programı

Türkiye’deki öğrenciler, Erasmus programı kapsamında Almanya’da eğitim görmeyi tercih eder. Almanya’nın yaşam deneyimini görmek ve kültürel açıdan kendinizi geliştirmek için bu programa katılmanız mümkündür. Avrupa Komisyonu, bu program dahilinde eğitim alacağınız süre boyunca eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılar.

3.Heinrich Böll Scholarship

Heinrich Böll Vakfı, Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyenlere burs veren bir kurumdur. Almanya dışından gelen öğrenciler için lisans derecesi dahil değildir. Bu bursa, belirlenen tarihler arasında online olarak başvurmanız mümkündür. Burs alabilmek için sadece yeterli seviyede Almanca bilginizin olması gerekiyor.

4.Deutschlandstipendium Scholarships

Deutschlandstipendium Scholarships, Almanya’da eğitim almak isteyen başarılı öğrencileri destekler. Kişisel kazanç veya ebeveyn kazancı göz önüne alınmaz. Hangi kökenden olduğunuz da bursu almak için bir koşul değildir. Bu burs, Almanya’da üniversite okumak için verilen en popüler burstur. Seçtiğiniz kuruma bakarak Deutschlandstipendium Scholarships bursuna başvurunuzu yapabilirsiniz.

5.Rosa Luxemburg Stiftung Awards

Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için Rosa Luxemburg bursu verilir. Burs için B2 seviyede Almanca bildiğinizi kanıtlamanız gerekir. Bilimsel ve profesyonel niteliklerin burs başvurusu sırasında önemi vardır. Finansal destek alarak siz de yüksek lisans ve doktora çalışmalarınızı Almanya’nın bilinen üniversitelerinde yapabilirsiniz. Belirlenen tarihleri takip ederek burs başvurusu yapmanız mümkündür.

6.Friedrich Ebert Stiftung Scholarship

Friedrich Ebert Stiftung Vakfı, Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyenlere burs veren bir vakıftır. Bursun katılım koşullarında, öğrencilerin gençlik çalışmalarında yer alması gibi maddeler vardır. Tüm programlar ve sanat eğitimi alanlar, bu burstan yararlanabilirler. Kış ve yaz dönemine göre tarih aralığını takip ederek başvurunuzu yapmanız mümkündür.

7.Helmut-Schmidt Masters Scholarships

Helmut- Schmidt Masters programı, DAAD tarafından hazırlanmıştır. Gelişmekte olan ülkelerin iyi mezunlarına ve kendi ülkelerinde eğitim gören başarılı yüksek lisans öğrencilerine burs verir. Bursiyerler, öğrenim süresi boyunca para ödemekten muaftır. Burs kazananlar; sağlık sigortası, eğitim ve araştırma ödeneği gibi alanlar için de destek alır.

8.Friedrich Naumann Foundation Scholarship

Siyasetle ilgilenen yetenekli ve başarısını kanıtlayan öğrencilere Friedrich Nauman Vakfı burs veriyor. Almanya’da üniversite okumak için tıptan hukuka kadar birçok alanda kendini kanıtlayan öğrenciler için bu destek sağlanır. Bu burslar, lisans eğitimi kapsamında değildir. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine özel olarak verilen bir burstur.

9.University of Heidelberg Amirana Scholarship

Heildberg Üniversitesi’nde, tıp ve diş hekimliği bölümlerinde eğitim gören öğrencilere özel hazırlanan bir burstur. Belirli kriterlere göre maddi sorunlar yaşayan ve başarılı olan öğrencilere destek sağlar. Ancak öncelikle öğrencilerin bu bursa başvuru yapması gerekiyor. Burs almak için mali durumları gösteren belgeler gibi evrakların hazırlanması isteniyor.

Güncellenme Tarihi : 31.3.2023 13:25

İLGİLİ HABERLER