Gündem
  • 23.9.2022 21:11

Almanya firar edecek Ruslara kapılarını açtı

Almanya hazır: Ruslar, sizi bekliyoruz!

Almanya, Ukrayna'daki ihtilafla ilgili son kararını açıkladı.

Yani, basında çıkan haberlere göre, Almanlar Rusya'dan gelen kaçakları ele geçirmeye hazır.

Bir hatırlatma olarak Almanya ve Fransa bugün Ukrayna'ya askeri yardım sağlamaya devam edeceklerini duyururken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu yardımın Rusya'ya saldırmak için Ukrayna'ya gönderilmeyeceğini, çünkü o ülke ile ihtilaf halinde olmadıklarını açıkladı.

Pentagon, Putin'in seferberliğinin tüm askeri sorunlarını çözmeyebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki kuvvetlerine takviye için yaklaşık 300.000 yedek asker çağırma kararı, onun insan gücü eksikliğini çözecek, ancak Moskova'nın savaş çabalarını saran diğer sorunları çözmeyebilir.

Rusya, Şubat işgalinden önce Ukrayna sınırında yaklaşık 160.000-190.000 asker topladı ve Savunma Bakanlığı en son 8 Ağustos'ta yaklaşık 70.000-80.000 Rus zayiatını paylaştı , bu nedenle Putin'in Çarşamba günü yedek kuvvetleri çağırma kararı mecburiyetten kaynaklandı.

Rus kuvvetleri; istilanın başından bu yana zayıf moral, komuta ve kontrol ve lojistik dahil olmak üzere bir dizi kendi kendine neden olan sorunlardan muzdaripti. Tüm bunlar, Rusya'nın, beklendiği gibi başkent Kiev'deki Ukrayna hükümetini devirememesine katkıda bulundu.

Pentagon sözcüsü Brig, "Yedek kuvvetler Rusya için insan gücü sorununu çözebilir" dedi. General Patrick Ryder Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, "Açık olmayan şey, bunun komuta ve kontrol, lojistik, idame ve daha da önemlisi, Ukrayna'da Rus kuvvetlerinin deneyimlediği moral sorunlarını önemli ölçüde çözüp çözemeyeceğidir.Zaten önemli zorluklar yaşıyorsanız ve herhangi bir büyük askeri gücü yetenekli kılan sistemik stratejik sorunların bazılarını ele almadıysanız, denkleme daha fazla değişken ekleyerek daha kolay hale geleceğini gösteren bir sebep yok" diye ekledi. .

Askere çağrılanlar öncelikle yedek kuvvetler veya emekli askerler olacak ve Pentagon, Rusya'nın yeni kuvvetleri savaş için eğitmesi, hazırlaması ve donatmasının “zaman alacağına” inanıyor.

Savaşta Rus tarafında savaşan bir paralı asker örgütü olan Wagner Grubu, Rus hapishanelerinden sayısını 1.500'e ulaşan paralı askeri artırmaya ve hüküm giymiş suçlulara ülkeleri için savaşma şansı sunmaya çalıştı, ancak bu sınırlı bir başarı elde etti.

Üst düzey bir ABD savunma yetkilisi bu hafta başlarında gazetecilere verdiği demeçte, "Birçok [tutuklu] savaşa katılmayı reddediyor". "Bilgilerimiz, Wagner'in özellikle Ukrayna'da ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde genç ve deneyimsiz savaşçılar arasında yüksek kayıplara maruz kaldığını gösteriyor."

 

Güncellenme Tarihi : 23.9.2022 21:19

İLGİLİ HABERLER