Dünya
  • 16.4.2015 21:57

Almanya'da terör zanlısı 7 Türk tutuklandı

Federal Başsavcılık, Türk Komünist Partisi/Marksist-Leninist örgütüne bağlı ve Türkiye’de adam öldürme eylemlerde bulunan 1’i kadın 7 kişinin tutuklandığını açıkladı. Federal Başsavcılık, tutuklanan TKP/ML militanlarının örgüt lideri Müslüm E. (55) ile Türk vatandaşı Dilay Banu B. (44), Türk kökenli Alman vatandaşı Erhan A. (49), Türk kökenli Alman vatandaşı Haydar B. (67), Türk vatandaşı Musa D. (55), Türk vatandaşı Sinan A. (47) ve Türk vatandaşı Seyit Ali U. (45) olduğunu açıkladı. Zanlıların Almanya’nın Bavyera, Baden-Württemberg, Hessen ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletlerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarla yakalandıkları açıklandı.

Federal savcılık Müslüm E’nin radikal bir komünist grubun uluslararası yöneticisi olduğunu ve örgütün elebaşı olduğu para, eleman, eğitim gibi aktivitelerde bulunduğunu açıkladı.

Açıklamada diğer tutuklular için şu ifadelere yer veridli: 

"Şimdiye kadar yapılan araştırma sonucu TKP/ML'nin uluslararası organizasyonu kendi idaresi altında kendi yönetimi ve sorumluluğu altında yılda 100 bin Avro'nun üzerinde mali yardım toplamıştır. Tutuklu Dilay Banu B., Haydar B., Musa D., Sinan A., Seyit Ali U. TKP/ML'nin uluslararası organizasyonun üst düzey lider kadrolarında bulunarak mali yardım toplamak kuvvetli şüphesi ve ayrıca örgütün propagandasını, eğitim faaliyetlerini ve örgüte üye toplama gibi farklı faaliyetler ile suçlanmaktadırlar."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:59

İLGİLİ HABERLER