Gündem
  • 8.6.2024 19:20

Almas saldırısının görüntüleri.. İsrail karargahı böyle vuruldu

Hizbullah İsrail askerlerini bombaladı, Almas saldırısının görüntülerini yayınladı

Lübnan Direnişi, Filistin-Lübnan sınırının her yerinde İsrail askerlerine saldırdı ve bir İsrail üssüne yapılan cesur saldırının görüntülerini yayınladı.

Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah, İsrail'in işgal ettiği kuzey bölgelerin alevler içinde kaldığı hararetli çatışmalar gününün ardından Salı günü çok sayıda operasyon düzenledi. 

Filistin halkını desteklemek ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırganlığına yanıt olarak Hizbullah savaşçıları, bir dizi insansız hava aracı, tanksavar güdümlü füzeler (ATGM) ve topçu roket mermilerini kullanarak İsrail'in askeri tesislerine, askerlerine ve zırhlı araçlarına saldırdı. . 

Direniş ayrıca, İsrail birliklerine yönelik bir ATGM saldırısının ayrıntılarını içeren geniş bir izleyici kitlesinin katıldığı önceki operasyonların görüntülerini de yayınladı. 

Hizbullah'ın 4 Haziran'daki operasyonlarının listesi

Sabah 9.15'te İslami direniş İsrail Ramim Kışlası'na çok sayıda top mermisi attı.

Daha sonra Direniş, El Nakura'da bir savaşçının öldürülmesine, işgal altındaki Suriye Golan Tepeleri'ndeki Ma'ale Golani Kışlası'na bir dizi intihar uçağı fırlatarak, bölgedeki subay ve askerlerin mevzilerine saldırarak karşılık verdi. amaçlanan hedefler. 

Öğleden sonra Hizbullah savaşçıları, Netu'a ormanlarında konumlanan İsrail işgal askerlerine "roket silahları" ateşledi. 

Direniş, saat 16.40'ta sınır kasabası Meis el-Jabal'ın karşısında konumlanan bir grup İsrail işgal askeriyle başlayarak bir dizi operasyon başlatmaya başladı. 

İkinci eş zamanlı saldırıda Hizbullah topçu birlikleri Ras al-Naqoura'daki İsrail Deniz Üssü'ne saldırdı.

On dakika sonra Direniş'in topçu birlikleri Bar'am'ın ormanlık alanlarındaki bir grup İsrail askerine ateş açtı. 

Kısa bir süre sonra, saat 16.55'te Direniş, işgal altındaki Lübnan'ın Kfar Chouba Tepeleri'ndeki el-Ramtha askeri bölgesinde İsrail işgal askerlerini hedef aldı. 

Saat 17:05'te Direniş'in topçu birlikleri yakındaki Şebaa çiftliklerindeki Zibdine askeri bölgesini hedef alarak, amaçlanan hedeflere doğrudan isabet sağladı. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde Direniş, İsrail güçlerinin El-Nakura'da gerçekleştirdiği suikast girişimine, Liman'da doğu tugayının yeni kurulan komuta merkezine saldırarak bir kez daha karşılık verdi.

Hizbullah ayrıca saat 20.00'de Zibdine askeri üssünde bir grup İsrail askerine saldırı düzenleneceğini duyurdu.

Hizbullah'ın Almas füzesi İsrail'e ulaştı 

İslami Direniş'in Askeri Medya Birimi ayrıca, Birket Risha bölgesine düzenlenen saldırı da dahil olmak üzere grubun son birkaç gün içinde gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin çeşitli videolar yayınladı. 

Görüntülerde bir Hizbullah savaşçısının bölgedeki komuta ve kontrol odasında Almas tipi ATGM'yi fırlattığı görülüyor. Operatörüne gerçek zamanlı görüntü aktaran bir kamerayla donatılmış füze odaya yaklaşırken, iki İsrail askerinin tesisten çıkıp saklanmak için kaçmaya çalıştığı görüldü. 

Ancak füze doğrudan hedeflere çarptı. 

Güncellenme Tarihi : 8.6.2024 19:25

İLGİLİ HABERLER