
ALTAYLI: 'ADALET BAKANLIĞI'NDAKİ BİRKAÇ İSMİN BU İŞTEN SIYRILMASI ZOR!..'
FATİH ALTAYLI'NIN SABAH'TAKİ YAZISI:
Savcının arkasındakiler
Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'un görevden alınmasından sonra, hedefteki ikinci ismin Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer olduğu konuşuluyor.
Çünkü Kara Kuvvetleri Komutanı'nın da içinde bulunduğu bazı üst rütbeli subaylar hakkındaki bilgi notları ve iddianamelerin hazırlanması "organizasyonunda" Ömer Dinçer'in "kilit rol" oynadığı inancı hakim.
Ömer Dinçer'le birlikte Adalet Bakanlığı bürokrasisinden birkaç önemli ismin de bu olayla ilgili olarak "mimlendiği" söyleniyor. Şemdinli olaylarından sonraki hukuki süreçte "olağandışı" bazı uygulamalar yapılması ve bunun sonucu olarak ortaya tartışılan iddianamenin çıkması Genelkurmay'daki rahatsızlığın temel sebebi. Şemdinli soruşturması sırasındaki bazı "görevlendirmelerin" ve pek de görülmeyen "teftiş" uygulamalarının "kasıtlı bir iddianame" hazırlamak amacıyla düzenlenen komplonun parçaları olduğu inancı hakim.
Askerin özellikle üzerinde durduğu konu işte bu.
Yani asker bu olayda rolü olanların aydınlığa çıkarılmasını ve bunların temizlenmesini istiyor.
Van Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianamenin, savcı tarafından değil, Adalet Bakanlığı içindeki bazı kişilerce hazırlandığı veya Savcı'nın bu kişilerce yönlendirildiğini düşünen Genelkurmay, buradaki ilişkilerin aydınlatılmasını istiyor.
Daha önce de yazdığım gibi bu olay daha çok kelleye mal olabilir.
Başbakan'ın Ömer Dinçer'in kellesini kolay kolay vermeyeceğini biliyorum. Ama özellikle Adalet Bakanlığı'ndaki birkaç ismin bu işten sıyrılması zor görünüyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:44