Altılı Masa'ya 'ihanet' tepkisi: FETÖ'cüleri mağdur diye pazarlamayın

••3 dk okuma
Altılı Masa'ya 'ihanet' tepkisi: FETÖ'cüleri mağdur diye pazarlamayın

Hızlı Özet

“15 Temmuz Derneği Altılı Masa'nın KHK açıklamasını protesto etti. Basın açıklaması yapan 15 Temmuz Gazisi İlhami Çil, "Darbe girişimi başarılı olsaydı ülkeyi istedikleri gibi yönetecek olan FETÖ'cüleri bize 'mağdur' diye pazarlamayın. 15 Temmuz'u yaşamış olan bu millet sizi affetmez. Şehit aileleri ve gaziler sizi affetmez." dedi. Dernek Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise, "İki oy fazla almak için bu ülkeyi bu hainlere satarsanız, ne biz ne de bu millet sizi affetmez" ifadelerini kullandı.”






15 Temmuz Derneği Altılı Masa'nın KHK açıklamasını protesto etti. Basın açıklaması yapan 15 Temmuz Gazisi İlhami Çil, "Darbe girişimi başarılı olsaydı ülkeyi istedikleri gibi yönetecek olan FETÖ'cüleri bize 'mağdur' diye pazarlamayın. 15 Temmuz'u yaşamış olan bu millet sizi affetmez. Şehit aileleri ve gaziler sizi affetmez." dedi. Dernek Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise, "İki oy fazla almak için bu ülkeyi bu hainlere satarsanız, ne biz ne de bu millet sizi affetmez" ifadelerini kullandı.



15 Temmuz Derneği 15 Temmuz Şehitler Makamı'nda basın açıklaması yaptı.



15 Temmuz Derneği, altılı masanın KHK açıklamasını protesto etti



Dernek üyeleri, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nda basın açıklaması yapmak için bir araya geldi.



Grup adına basın açıklaması yapan 15 Temmuz gazisi Çil, muhalefet partilerinden oluşan altılı masanın FETÖ ile mücadelede önemli bir yeri olan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ilgili açıkladıkları mutabakat metnine ilişkin toplandıklarını söyledi.



Çil, 15 Temmuz Derneği yönetimi, şehit aileleri ve gaziler olarak bugüne kadar bu mücadeleyi sulandırmaya çalışanların karşısında durduklarını belirterek, "Altılı masa yayınladığı mutabakat metninde '15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsü sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamelerinden kaynaklanan mağduriyetlere son vereceğiz' diyor. Ne kadar masum bir açıklama gibi görünüyor değil mi? Oysa firari FETÖ'cüler mesajı hemen alıp 'buna da şükür' yazıyor." diye konuştu.



FETÖ'cülerin 15 Temmuz'dan bugüne "mağdur" edebiyatının her halini kendilerine gösterdiğine dikkati çeken Çil, şöyle devam etti:



"Darbe davaları devam ederken mahkeme salonlarında 'masum askerler' yalanından tutun, örgüt yöneticisi kadınların aileleriyle ilgili pek çok gerçek dışı haber servis edip insanların duygularına oynadılar. Ancak o gece bu köprüde mücadele edip, gazi olan biri olarak altılı masaya şunu söylemek istiyorum: Mağdur aramak istiyorsanız tankların, topların, silahların hedef aldığı millete bakın. Canını veren 252 şehidin ailelerine, 2 bin 700'den fazla gaziye bakın. Mağdur istiyorsanız savaş zamanında bile bombalanmayan Meclis'e bakın. Darbe girişimi başarılı olsaydı ülkeyi istedikleri gibi yönetecek olan FETÖ'cüleri bize 'mağdur' diye pazarlamayın. 15 Temmuz'u yaşamış olan bu millet sizi affetmez. Şehit aileleri ve gaziler sizi affetmez."



"FETÖ VE PKK'YA ACIRSANIZ, ACINACAK HALE GELİRSİNİZ"



15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çil, altılı masaya seslenerek, "Ey altılı masa, yaşam biçimi olarak takiyeyi benimsemiş ve 40 yıldır devletin kılcal damarlarına kadar sızmış olan, hainlikte sınır tanımayan bir örgüt var karşımızda. Amacına ulaşmak için din, ideoloji, parti farkı gözetmeksizin herkesi kullanmak isteyen bir örgüt var karşımızda. Çaldıkları sorularla yıllarca insanların hakkına giren, ses kayıtlarıyla, montajla, şantajla hükümet devirmeye çalışan, manipülasyonun her türünü denemiş bir terör örgütü var karşımızda. İki oy fazla almak için bu ülkeyi bu hainlere satarsanız, ne biz ne de bu millet sizi affetmez. Bir kez daha hatırlatalım. Şimdiden intikam yeminleri etmeye başlayan ve bu vatan üzerinde gelmiş geçmiş en büyük hainliği sergileyen FETÖ'ye acırsanız, acınacak hale gelirsiniz. Bu ihaneti millet affetmez." ifadelerini kullandı.



15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise, "İki oy fazla almak için bu ülkeyi bu hainlere satarsanız, ne biz ne de bu millet sizi affetmez. Bir kez daha hatırlatalım. İntikam yeminleri etmeye başlayan ve bu vatan üzerinde gelmiş geçmiş en büyük haini FETÖ'ye acırsanız aynı elin maşası olan PKK'ya acırsanız, acınacak hale gelirsiniz. Bu ihaneti millet affetmez." şeklinde konuştu.




Bu haber 802 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fly Dubai, sürekli dua eden ve kadınlarla el sıkışmayı reddeden bir pilotla bizi kandırdı
Gündem

Fly Dubai, sürekli dua eden ve kadınlarla el sıkışmayı reddeden bir pilotla bizi kandırdı

Gazeteci, saldırganın kimliğini açıklamak istemeyen bir meslektaşından alıntı yaparak şunları ekledi: "Flydubai'deki iş ortamında dini uygulamaları alışılmadıktı. Örneğin, çok dua ederdi ve kadınlarla el sıkışmaktan kaçınırdı."

Habervitrini9367 Görüntüleme
Spiker Erhan Çelik'in eşi Op. Dr. Özlem Gültekin'in ölümünde 5 kişi gözaltına alındı
Gündem

Spiker Erhan Çelik'in eşi Op. Dr. Özlem Gültekin'in ölümünde 5 kişi gözaltına alındı

Spiker Erhan Çelik ile 2019 yılında evlenen Op. Dr. Özlem Gültekin, 14 Ağustos 2026'da İzmir'deki kliniğinde ölü olarak bulunmuştu. Boşanma aşamasın olduğu eşi Erhan Çelik, Gültekin'e uzun süredir aşırı dozda anestezik madde temin ederek uyguladıkları iddiasıyla bazı kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Habervitrini10332 Görüntüleme
Hayran bıraktı.. İneklerden süt sağabilen yerli robot TEKNOFEST'te tanıtılıyor
Gündem

Hayran bıraktı.. İneklerden süt sağabilen yerli robot TEKNOFEST'te tanıtılıyor

Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı yürütücülüğündeki Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Habervitrini10592 Görüntüleme
Denizolgun'un ölümüne ilişkin 6 zanlı hakkında 3 ayrı dava
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Denizolgun'un ölümüne ilişkin 6 zanlı hakkında 3 ayrı dava

Elde edilen yeni deliller çerçevesinde, Denizolgun'un tutuklanan özel doktoru N.D. hakkında "yalan tanıklık", Adli Tıp Kurumu görevlileri İ.Ç, Ç.K. ve S.Ç. hakkında "belgede sahtecilik", şüpheliler A.G.D.K. ve H.T.K. hakkında ise "suç delillerini yok etme" suçlarından ayrı ayrı kamu davası açıldığı öğrenildi.

Habervitrini14373 Görüntüleme