Gündem
  • 17.2.2009 16:51

ALTINOK YSK KAPISINDA ADAYLIKTAN VAZGEÇTİ

ANKARA - AKP Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, hakkında çıkan iddiaların ardından açıklama yaptı. Altınok önce AKP'den ayrılmadığını açıkladı. Adaylık konusunda ise "Yorum yok" demekle yetindi. Açıklamanın ardından ise bağımsız olarak aday başvurusunu yaptığı duyuruldu ve AKP'ye rakip oldu. Ancak sonra YSK'nın kapısına kadar gitmesine rağmen başvuru yapmaktan vazgeçti. 

Keçiören Belediye Başkanı Altınok'un, AK Parti'nin Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekilmesinin ardından bağımsız aday olmaya karar verdiği öğrenildi. Altınok'un bağımsız adaylık için bugün saat 17.00'ye kadar ilçe seçim kuruluna başvurması gerekiyordu.
Ancak Altınok'un, başvuru saati bitmeden ilçe seçim kuruluna yetişemediği için dilekçesini veremediği bildirildi.

BAŞKA BİR PARTİDEN ADAY DEĞİLİM

AK Parti Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekilen Turgut Altınok, başka bir partiden aday olmadığını söyledi.
Keçiören Belediye Başkanı Altınok, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 1994 yılında göreve geldiğinde Keçiören'in bir gecekondu kenti olduğunu, aradan geçen sürede Keçiören'in dünya kenti haline geldiğini belirtti.
Görev yaptığı sürede çizgisinde ''değişiklik olmadığını'' anlatan Altınok, şunları kaydetti:
''Güne göre, zamana göre, zemine göre hareket edenlerden olmadık. İkbal ve istikbal beklentisi içinde olanlardan olmadık. İkbal ve istikbal için eğilip bükülmedik. Güne göre hareket edenlerden, ikbal için diz çökenlerden olmadık. Onur, fazilet ve dürüstlük mücadelesi verdim. Gören gözler var görmüyor, kulaklar var duymuyor, diller var konuşmuyor. Benim bütün mücadelem, Ankara'yı saran kravatlı keneler ve çeteleredir.''
Altınok, ''görev yaptığı süre içinde adının yolsuzluğa karışmadığını, ailesi ve çocuklarının makam otomobiline dahi binmediklerini'' belirterek, ''Biz yetim hakkını lafta değil yüreğimizde hissediyoruz'' diye konuştu.
''Her şeyden önce onur, ilke ve yola çıktığı arkadaşlarını satmamaya önem verdiğini'' anlatan Altınok, makam ve mevkileri millete hizmet yerleri olarak gördüğünü dile getirdi.
Altınok, ''belediye meclis üyeliği adaylığında anlaşmazlıklar yaşandığını, bu nedenle AK Parti'nin Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekildiğini'' anımsatarak, ''Bunu etik ve ahlaki olmayan şekilde değerlendirenleri Allah'a havale ediyorum'' dedi.
Birilerinin geçen seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de kendisine ''çamur'' atmaya çalıştığını söyleyen Altınok, bunu yapanlar siyasetten uzaklaştırılmadıkça, siyasetteki kirliliğin önlenemeyeceğini ifade etti. Altınok, ''bu iftiralarla yıkılmayacağını'' dile getirerek, ''bunu yapanları kınadığını'' söyledi.
Altınok, gazetecilerin, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylıktan çekilmesiyle ilgili tepkisinin ne olduğunu'' sorması üzerine ''Yorum yok, partiden istifa etmedim'' karşılığını verdi. Altınok, bir başka soruyu ''Başka bir partiden aday değilim'' şeklinde yanıtladı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 01:05

İLGİLİ HABERLER