Yaşam
  • 7.8.2009 11:06

ALZHAİMER HASTASI ÜNLÜ YÖNETMEN KAYBOLDU

Yaklaşık 9 yıldır alzhaimer tedavisi gören usta yönetmen Erdoğan Tokatlı, kayboldu. Son İstanbul Film Festivali'nde Onur Ödülü alan, Son Kuşlar, Güneşe Köprü, 72. Koğuş gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Erdoğan Tokatlı'dan 2 gündür haber alınamadığı öğrenildi.
Önceki gün öğle saatlerinde Kadıköy Sahrayıcedid Sahra Aralığı Sokak Bıçkın Apartmanı'ndaki dairesinden ayrılan alzhaimer hastası ünlü yönetmen Erdoğan Tokatlı'dan 2 gündür haber alınamıyor.

32 film ve birçok diziyi yöneten Erdoğan Tokatlı'nın eşi Reyhan Tokatlı, 9 yıldır alzhaimer hastalığının pençesinde olan Erdoğan Tokatlı'yı sokak sokak aradığını söyleyerek, "Ben dışarı çıkmıştım, yanında bakıcısı vardı. O fark etmeden çıkmış. Önceki gün öğle saatlerinden beri arıyoruz ama kendisinden haber alamadık. Polise de durumu bildirdik. Üzerinde adresim ve telefonumun olduğu kartvizit var, görenlerin oradan ulaşmasını istiyorum." dedi.

Hastalığa yakalandıktan sonra maddi olarak da sıkıntıya düştüklerini ifade eden Reyhan Tokatlı, "Dostlarının yardımıyla tedavisini sürdürüyordu. Birçok arkadaşı bir hesap açtırıp oraya para yatırdılar. Cem Yılmaz bile yüklü miktarda yardımda bulundu. Doktor kontrolünde olsa da bu hastalıkla mücadele zor. Önceleri biraz daha iyiydi ama son zamanlarda hastalığı daha derinleşmişti." şeklinde konuştu.

Son Kuşlar, Güneşe Köprü, 72. Koğuş gibi filmler ile Marziye Çiçek Taksi gibi dizilerde imzası bulunan ünlü yönetmeni arama çalışmaları sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER