Asayiş
  • 16.7.2009 12:02

"AMACIM SAKAT BIRAKMAKTI AMA ÖLDÜ"

OSMAN AKIN/BURSA

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen sanık, "Amacım öldürmek değil, sakat bırakmaktı" diyerek kendini savundu.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen M.N. (36), 4 yıl önce boşandığı eşi Sefaniye Altın (37) ile 9 yıl önce evlendiğini ve 8 yaşında bir kızları olduğunu ifade ederek, "Tayinim Hakkari'ye çıkınca eşim burada yaşamayacağını söyleyip annesinin yanına döndü. Kütahya'ya tayinim çıktığında ise bir süre yanımda kaldı. Ardından yine beni terk etti. Psikolojim bozuldu ve tedavi görmeye başladım. Ardından rahatsızlığım sebebiyle emekliye ayrıldım" diye konuştu.

Ayrıldığı eşinin ailesinin boşanmanın ardından kendisine tavır takındığını ifade eden M.N., "Hakkım olduğu halde bana kızımı göstermiyorlardı. Evlerine gittiğimde sürekli hakaret ediyorlardı. Bir keresinde kayınvalidem camdan bana, 'Kızın sana baba demeyecek, annesi evlendiğinde yeni kocasına baba diyecek' diyerek hakaret etti. Olay günü ise eşimi konuşmak için durağa çağırdım. Kızımı da getirmesini istedim.

Ancak eşim kızımı getirmediği gibi, bana da, 'Defol git, senin çocuğun falan yok' diyerek hakaret etti. Kendimi kaybettim. Silahımı çıkartıp ayaklarına doğru rastgele ateş ettim. Kaç kez ateş ettim bilmiyorum. Amacım onu sakat bırakmaktı, öldürmek değil" dedi.

Davaya müşteki olarak katılan maktulenin babası S.A.A., eski damadının cezalandırılmasını isterken, "Sanık kızımdan ayrıldıktan sonra çocuklarının velayeti kızıma verildi. Bizse onu çocuğundan koparmayı hiç düşünmedik. Fakat kendisi kızıyla hiç ilgilenmiyordu. Anlattıkları doğru değildir. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER