Spor
  • 31.3.2013 22:18

Amatör maçta linç girişimi!..

SAKARYA 1. Amatör Küme'de Kaynarcaspor ile Arifiye Kalaycıspor maçının devre arasında çıkan olaylarda ev sahibi takımın taraftarlarının saldırısına uğrayan Anadolu Ajansı ve TRT muhabirleri ile bir polis memuru ve maçın orta hakemi darp edildi.Sakarya Amatör Lig C Grubu'nda play-off mücadelesi veren 46 puanla üçüncü sıradaki Kaynarcaspor, kendi evinde 51 puanla grup lideri Arifiye Kalaycıspor ile karşılaştı. Kaynarca Stadı'nda oynanan karşılaşma için Adapazarı'ndan ilçeye giden çok sayıda Çevik Kuvvet ekipleri sevk edilerek güvenlik önlemi alındı. Gergin başlayan maç öncesi her iki takım futbolcuları börbirleriyle tokalaşmazken, Arifiye Kalaycıspor'un kaptanı tartıştığı yan hakeme küfür etti. Bu davranış üzerine orta hakem Ömer Faruk'un maç başlamadan Kalaycıspor'un kaptanına sarı kart göstermesiyle gerilim bir anda tırmandı.  Maçın 35'inci dakikasında topsuz alandaki mücadelede Kaynarcaspor'dan Erkan Sevil kırmızı kart gördü ve saha bir daha karıştı. Tribünden yan hakeme yabancı maddeler atıldı. Maça 10 dakika ara verildikten sonra oyun tekrar başlatıldı. 5 dakika sonra da Kaynarcaspor'un kaptanı Emrah Gebeş kırmızı kart gördü. Bu karttan sonra saha bir anda karıştı. Kaynarcasporlu futbolcular ve sahaya giren taraftarlar Arifiye Kalaycısporlu futbolcular ile hakemlere saldırdı. Çevik kuvvet polisinin güçlükle önlediği olaylar sırasında polis Memuru Akın Ayık ve TRT Muhabiri İlhan Çakır aldığı darbeler nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Maçın orta hakemi Ömer Faruk da aldığı darbelerle yaralanırken, öfkeli taraftarlar Anadolu Ajansı muhabiri Çağrı Turgut'u da tartaklayıp kamerasını kırdı. Polisin biber gazı kullanarak yatıştırdığı olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

POLİS GÖRÜNTÜLERDEN FAİLLERİ TESPİT EDİYOR

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde oynanan Kaynarcaspor ile Arifiye Kalaycıspor maçı sırasında çıkan olaylarla ilgili savcılık çok yönlü soruşturma başlattı.
Maçın oynandığı esnada başlayan olayları görüntüleyen TRT Muhabiri İlhan Çakır ve Anadolu Ajansı Muhabiri Çağrı Turgut kendilerine yapılan saldırının ardından suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı, TRT Muhabiri İlhan Çakır ve Anadolu Ajansı Muhabiri Çağrı Turgut’un çektiği görüntülerden olaylara karışanları belirlemeye başladı. 2 gazetecinin ve 4 polisin darp edildiği olaylarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülürken görüntülerden tespit edilen çok sayıda taraftar aranmaya başladı.
Yaşanan olayların ardından Kaynarca’ya giden Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel, darp edilen basın mensupları ile görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve yaşananlar hakkında bilgi aldı.
TRT Sakarya Muhabiri İlhan Çakır, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, “Olayları görüntülemeye çalışırken kavganın ortasında kaldık. Kameralarımıza zarar verildi. Bizim sağlık durumumuzda herhangi sıkıntı yok, iyiyiz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:42

İLGİLİ HABERLER