
Ambulans ile otomobil birbirine girdi : 5 ölü!..
Denizli'de otomobil ile ambulansın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi hayatını kaybetti.
DENİZLİ (İHA)- Çal ilçesine bağlı Denizler beldesi yakınlarında yaralı taşıyan ambulans ile bir otomobil çarpıştı. Kazada, 5 kişi hayatını kaybetti.
Kazada, otomobilde bulunan Makine Mühendisi Cemal Ertürk (35) ile Gıda Mühendisi Arif Dökmetaş (33), ambulansın sürücüsü Hüseyin Akyaka (41), ambulansta bulunan 1 yaşındaki hasta Mert Aydoğan ile annesi Türkan Aydoğan hayatını kaybetti.
Ambulansta bulunan ismi öğrenilemeyen doktor ve hemşire ise yaralandı.
''Ambulansta niye böyle bir yangın çıkıyor"
Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan, ambulansla otomobilin çarpıştığı, 5 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kazada ambulansın neden alev aldığının araştırılması gerektiğini söyledi.
Çağırgan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çivril Devlet Hastanesi'nden Denizli'ye hasta getiren ambulansla otomobilin çarpışması sonucu 1'i sağlık çalışanı 5 kişinin öldüğünü, 2'si sağlık personeli 5 kişinin yaralandığını hatırlattı.
Bu kazadan ders çıkarılması gerektiğini ifade eden Çağırgan, ''Ambulanslar güvenli mi, değil. Ambulansta niye böyle bir yangın çıkıyor- Bunun araştırılması, ihmal varsa üzerine gidilmesi lazım. Ambulansların daha güvenli hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.
Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan sağlık teknisyeni Barış Eren ise Çivril Devlet Hastanesi'nden Denizli'ye hasta naklederken karşı yönden gelen bir araçla çarpıştıklarını belirtti.
Eren, ''Kendimi bir ara kaybettim. Kendime geldiğimde ambulansın ön tarafının yandığını gördüm. Sonra arkadaşlar aldılar getirdiler bizi. Şans eseri kurtulanlardan biri de benim'' diye konuştu.
Çivril Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 2 yaşındaki Mert Aydoğan'ı Denizli Devlet Hastanesi'ne götürmek için yola çıkan Hüseyin Akkaya (41) yönetimindeki 20 D 3316 plakalı ambulans, Denizli-Çivril karayolu Çal kavşağında Cemal Ertürk (35) yönetimindeki 20 L 1103 plakalı otomobille çarpışmıştı. Alev alan ambulansın sürücüsü Hüseyin Akkaya, hasta Mert Aydoğan ile annesi Türkan Aydoğan yanarak hayatını kaybetmişti. Otomobil sürücüsü Cemal Ertürk ve Arif Dökmetaş da ölmüştü. Kazada, acil servis doktoru Mehmet Özer, sağlık teknisyeni Barış Eren, Fatma Nur Yılmaz, Selda Yılmaz ve Uyar Aydoğan yaralanmıştı.
Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:26