Dünya
  • 30.4.2007 17:48

AMERİKA İKİNCİ BİR SALDIRININ ŞOKUNU YAŞIYOR

Amerika'nın Missouri eyaletinin Kansas City şehrindeki bir alışveriş merkezini basan silahlı bir saldırgan en az iki kişiyi öldürdü. Saldırıyı gerçekleştirilen şahıs, polis tarafından öldürülerek ancak durdurulabildi. Kansas City polisi, olayın olduğu sabah öldürülmüş halde bulunan bir kadının katilinin de alışveriş merkezini basan saldırgan olduğundan şüpheleniyor.

Polisin verdiği bilgiye göre, sabah saatlerinde ölü bulunan kadına ait arabayı kullanan bir şahıs, alışveriş merkezinin oto parkında 2 kişiyi öldürdükten sonra alışveriş merkezinin içine girerek rastgele ateş etmeye başladı. Bu sırada 2 kişiyi daha yaralayan saldırgan polis tarafından öldürüldü.

Şehrin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Ward Parkway alışveriş merkezinin olay sırasında oldukça kalabalık olduğunu belirten yetkililer, silah sesleri nedeniyle kısa süreli kaos ve izdiham oluştuğunu ifade ettiler. Olaydan sonra alışveriş merkezi tamamen boşaltıldı.

Polis saldırganın kimliği hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Görgü tanıkları, 50'li yaşlarda olduğunu belirttikleri katilin uzun namlulu silah taşıdığını ifade ettiler. Olay, Virginia'da bir saldırganın üniversite kampüsünü basarak 32 kişiyi öldürmesinden sadece 2 hafta sonra meydana geldi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER