Gündem
  • 12.4.2024 20:24

Amerika.. İran'ın İsrail vurması çok yakın ve çok ciddi

IDF Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Cuma günü IDF'nin tüm senaryolara hazır olup olmadığına ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaparak şunları doğruladı: "Her türlü tehdide karşı hem saldırı hem de savunma açısından son derece hazırlıklıyız. Bir savaş durumundayız ve uzun süredir yüksek alarma geçtik. 

ABD'den İran açıklaması: Çok ciddi
Beyaz Saray, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasının bombalanmasına misilleme olarak İsrail'e saldırı düzenleme tehdidinin çok ciddi olduğunu bildirdi.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, çevrim içi toplantıda gazetecilere verdiği demeçte, "Burada İran'dan gelebilecek potansiyel tehdidin hala gerçek, geçerli ve kesinlikle inandırıcı olduğuna inanıyoruz ve bunu elimizden geldiğince yakından izliyoruz." dedi.

IDF şefi, ABD'nin bölgeye daha fazla güç seferber etmesine İsrail'in hazırlıklı olduğunu söyledi

IDF Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, ordunun İran'daki ve çeşitli alanlardaki gelişmeleri izlediğini, ABD ile koordinasyon halinde mevcut ve potansiyel tehditlere karşı sürekli hazırlıklı olduğunu söyledi

 

הרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי, בהערכת מצב על מוכנות צה״ל

Kirby, "Odak noktamız İsrailli mevkidaşlarımızla görüşmeler yapmak ve sadece konuşmak değil, aynı zamanda onların ihtiyaç duydukları şeye sahip olduklarından ve kendilerini savunabildiklerinden emin olmak." diye konuştu.

İRAN'IN MUHTEMEL SALDIRISI

ABD'nin İsrail'in savunması ve meşru müdafaası konusundaki taahhütlerinde "ciddi olduklarını" ifade eden Kirby, İran'ın muhtemel saldırısına karşı alınan tedbirlerle ilgili detay vermedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

Saldırıya hızlıca misillemede bulunacağını duyuran İran, olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu.

Güncellenme Tarihi : 12.4.2024 20:32

İLGİLİ HABERLER