Dünya
  • 29.8.2011 21:05

AMERİKA İSTİHDAMA YÖNELİYOR

WASHINGTON (A.A) - Obama, Ulusal Ekonomi Konseyi Başkanlığına Alan Krueger'ı ataması dolayısıyla Beyaz Saray'da açıklama yaptı.
Krueger'den kendisine siyaset için değil, Amerikalılar için en iyisini sağlayacak şeyler konusunda rehberlik etmesini istediğini belirten Obama, Krueger'in Beyaz Saray'ın ekonomi ekibinde çok önemli bir rol üstleneceğini kaydetti.
Ekonomiyi güçlendirmenin kendisi için, "her gün mücadele verdiği acil bir görev" olmaya devam ettiğini ifade eden Obama, önümüzdeki günlerde, ülkedeki yüzde 9,1 oranındaki işsizliği azaltmaya yardım edecek, istihdam teşvikine yönelik bir dizi adım açıklayacağını söyledi.
Obama, ekonomik krizle iyi mücadele etmelerine rağmen, ulus olarak ekonominin nasıl daha hızlı büyüyeceğinin hala yaşadıkları en büyük zorluk olduğunu dile getirerek, Kongre'nin orta gelirli ailelerin cebine daha çok para girmesi ve küçük işletmelerin daha fazla kişi işe alabilmesi için bu yeni adımları hızlı bir şekilde ele alabileceğini ifade etti.
Obama, "Umudum ve beklentim şudur ki ülkeyi partilerin daha önüne koyabiliriz ve Amerikalılar için bir şeyler yapabiliriz, ben bunun için mücadele veriyorum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER