Dünya
  • 23.9.2022 15:12

Amerika'da camiden çıkan iki Müslüman öldürüldü

Kaliforniya'nın kuzeyindeki Oakland kentinde bir caminin yakınında meydana gelen iki kişinin ölümüne ve üçüncü bir kişinin yaralanmasına neden olan saldırganların arkasında çok sayıda saldırganın bulunduğuna inanılıyor. 

Olay, Pazartesi akşamı birkaç adamın akşam namazını bitirip yakındaki bir restorana gitmelerinin ardından meydana geldi.

Everybody was devastated': 4 people killed, 5 others wounded in string of  violence across Oakland | Nation | fltimes.com

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Müslümanları hedef alan bir silahlı saldırı düzenlendi.

Bölgeden araçla geçen saldırganlar bir kafenin önünde bekleyen kişilere ateş açtı.

19 Eylül gecesi yatsı namazından sonra düzenlenen silahlı saldırıda 27 yaşındaki bir Yemen asıllı ve 59 yaşındaki bir Etiyopya asıllı Müslüman öldürüldü.

CAIR-SFBA Urges Public to Offer Info on Killing of 2 Muslims Near Oakland  Mosque

Polis olay yerine geldiklerinde, biri bir mağazada, diğeri ise bir Orta Doğu restoranı olan Layalina'da olmak üzere iki kurbanı gördüklerini söyledi. Olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenen erkekler 27 ve 59 yaşındaydı.

Yaşlı adam vurulduğunda bir binanın içindeydi. 27 yaşındaki adam dışarıdaydı. 19 yaşındaki bir çocuk da silahlı saldırıya uğradı ve ya araba sürdü ya da hastaneye kaldırıldı. Polis onun durumunu bildirmedi.

10 years later, North Oakland's Your Black Muslim Bakery and the murder of  Chauncey Bailey - The E'ville Eye Community News

Polis sözcüsü Kim Armstead, birden fazla şüphelinin kalabalığa ateş açtığını söyledi. Armstead, şüphelilerin bir aracın içinde olduğunu söyledi. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin San Francisco Körfez Bölgesi ofisine göre, ölen adamlar vurulmadan önce camide namaza gidiyordu.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi-San Francisco Körfez Bölgesi İcra Direktörü Zahra Billoo, kamuoyuna yaptığı açıklamada, "Bu korkunç cinayetlerden derin bir üzüntü duyuyoruz ve toplumda bilgisi olan herkesi derhal Oakland Polisi ile iletişime geçmeye çağırıyoruz" dedi.

Saldırganlar da henüz yakalanamadı.

Oakland şehri Kaliforniya'da şiddet içeren suçlar bakımından üçüncü, cinayetler bakımından ikinci sırada yer alıyor.Oakland'da bu yılki cinayetler şu anda toplam 93.

Güncellenme Tarihi : 23.9.2022 15:27

İLGİLİ HABERLER