Dünya
  • 23.5.2023 14:17

Amerika'da inanılmaz olay.. Filistinli Erdoğan'a bakın nasıl oy verdirdi

Türkiye sevdalısı Filistinli'den büyük fedakarlık! Erdoğan'a oy veremediği için bunu yaptı
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tur oylaması devam ederken ABD’de ibretlik hadise yaşandı. ABD'de Türkiye sevdalısı bir Filistinli, masrafların yüksekliği sebebiyle oy kullanmaya gidemeyecek bir Türk vatandaşının masraflarını karşıladı.

Turkish American Religious Foundation (TARF) Houston Şube Başkanı Ahmet Tan, şahit olduğu ilginç bir olayı aktardı.

Ahmet Tan, ABD’nin Colorado eyaletinden otomobille 18 saatlik mesafede bulunan Houston’a oy kullanmaya gelen Türk vatandaşının, bilet fiyatlarının yükselmesi sebebiyle ikinci tur seçiminde oy kullanamayacağını söylediğini ifade etti. Ancak aynı kişiyle Houston Başkonsolosluğu’nda karşılaştıklarında oy kullanmaya nasıl geldiklerini sorduğunu kaydeden Tan, Filistin uyruklu bir vatandaşın, kendisi Erdoğan’a oy veremediği için yol masraflarını karşılamak suretiyle oy kullanmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Ahmet Tan, “ibretlik bir olay” sözleriyle nitelediği hadiseyi şöyle anlattı:

ABD’nin Colorado’dan Houston’a (arabayla 17-18 saatlik mesafe) eşiyle oy kullanmaya gelen bir arkadaş, uçak bileti çok yükseldiği için ikinci tura oy kullanamayacağını söylemişti.

Dün bir baktım konsoloslukta eşiyle oy kullandılar. Sordum ‘ucuz bilet buldun galiba’ diye.

‘Hayır’ dedi. ‘Filistinli bir kardeş, oy verip vermediğimi sordu. Durumu söyleyince ‘Ben Erdogan’a oy kullanamıyorum. Senin biletini ben alıyorum, git kullan’ dedi ve biletlerimizi alıverdi…

 

 

Güncellenme Tarihi : 23.5.2023 22:21

İLGİLİ HABERLER