Gündem
  • 19.5.2021 10:44

Amerika'dan Erdoğan'a, AK Parti'den Amerika'ya sert tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı: Erdoğan'ın Yahudi düşmanı açıklamalarını şiddetle kınıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Kudüs ve Gazze'ye yönelik saldırılarına yönelik tepkisine ilişkin bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Erdoğan'ın "Yahudi halkına karşı düşmanca" ifadeler kullandığını belirterek, "menfur" olarak nitelediği bu söylemi güçlü bir şekilde kınadıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günkü açıklamasında İsrail için "katil devlet" ifadesini kullanmış ve ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmelerinin İsrail'in kan dökme iştahını artırdığını savunmuştu.

ABD açıklamasında Erdoğan'ın sözleri Türkçede "Yahudi düşmanı" anlamına gelen "antisemitist" olarak niteleniyor.

Price tarafından Salı günü yapılan resmi açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve diğer Türk liderleri şiddeti daha fazla kışkırtabilecek sözlerden kaçınmaya çağırıyoruz" denildi.

Türkiye'ye, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmayı sona erdirmek için ABD'ye katılması çağrısının yapıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

AK PARTİ'DEN AMERİKA'YA SERT TEPKİ

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almasına tepki gösterdi. Çelik sosyal medya hesabından "Cumhurbaşkanımızı anti-semitizmle suçlamak mantıksız ve doğru olmayan bir yaklaşımdır. Bu Cumhurbaşkanımız hakkında söylenmiş bir yalandır" mesajını paylaştı.

İşte AK Parti Sözcüsü Öner Çelik'in paylaşımları:

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Sn Cumhurbaşkanımızı hedef almasını şiddetle kınıyoruz. Cumhurbaşkanımızı anti-semitizmle suçlamak mantıksız ve doğru olmayan bir yaklaşımdır. Bu Cumhurbaşkanımız hakkında söylenmiş bir yalandır.

Cumhurbaşkanımız anti-semitizme karşı çok güçlü mesajlar vermiştir ve vermeye devam etmektedir. Anti-semitizmi ve İslam düşmanlığını mücadele edilmesi gereken nefret suçlarının başına koymaktadır.

Netenyahu hükümetinin zulmüne destek verenlerin kendi vicdan açıklarını Cumhurbaşkanımız hakkında yalan söyleyerek kapatması mümkün değildir.

Güncellenme Tarihi : 19.5.2021 10:57

İLGİLİ HABERLER