Gündem
  • 29.2.2024 11:33

Amerikalı bir mahkum, hücresinde 136 saat sıkı çalışma karşılığında aldığı maaşını Gazze'ye bağışladı

Amerikalı bir mahkum, hücresinde 136 saat sıkı çalışma karşılığında maaşını Gazze'ye bağışladı

Amerikalı bir mahkum, üst üste beşinci aydır hâlâ İsrail savaşı altında olan kuşatma altındaki Şeridi'yle dayanışmasının bir ifadesi olarak, hücresinde sürekli olarak birkaç gün çalışarak kazandığı maaşı Gazze'ye bağışladı.

Amerikalı bir mahkum Gazze'ye 136 saatlik maaşını bağışladı 

Filistin Gençlik Hareketi (PYM), Kaliforniya'da hapsedilen bir adamın Gazze'deki yardım çalışmalarına 17,74 dolar bağışladığına dair haber yayınladı.

Hareket, resmi Facebook sayfasında bu miktarın kendisinin cezaevinde hamal veya temizlikçi olarak çalıştığı süre boyunca 136 saatlik çalışmasının sonucu olduğunu söyledi. Saatte ortalama 13 sent kazanıyordu.

Bunun gibi; Filistin Gençlik Hareketi, mahkûmdan söz konusu meblağ karşılığında gelen bağış makbuzunun resimlerini ve adı geçen kişinin aldığı çalışma saatlerine ilişkin bir beyanı, ismini vermeden, kendisiyle ilgili kişisel bilgileri veya tutukluluk sebebini belirtmeden gösterdi.

Hareket, ABD'de tutuklu bulunanların Filistin'le dayanışmasının bu haberlerin sonucu değil, sürekli var olan bir şey olduğuna dikkat çekerken, "En derin dayanışma yalnızca tarihsel olarak değil, ABD'deki hapishane sisteminde yatıyor" dedi. 

Daha sonra Mayıs 2011'in başında sayfasını açan hareket şunları ekledi: “Amerikan hapishanelerinde edebiyat ve İslam'ın ikili varlığı, Amerika'nın en çok ezilen sakinlerini harekete geçirdi ve onların Filistin halkının kötü durumu ve diğer özgürlük mücadeleleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladı. dünyanın her yerinde.”

Kendisini "Filistinli ve Arap gençliğine yönelik ulusötesi, bağımsız ve popüler bir hareket" olarak gören Filistin Gençlik Hareketi, "ABD ve işgal altındaki Filistin'deki gözaltı sisteminin nihayetinde aynı emperyalist projenin bir uzantısı olduğunu" düşünüyordu.

Açıklamada, 35.000'den fazla takip edilen sayfasında bu projenin "mazlumların varlığını kriminalize etmeyi, onları görünmez kılmayı ve egemen toplumsal düzene tehdit olarak etkisiz hale getirmeyi amaçladığını" sözlerine ekledi.

Ardından da açıklamasının sonunda, "Bu adamın bu projeye (Gazze'nin yeniden inşasına) meydan okuması, bir insanoğlunun yapabileceği en güzel ve harika jestlerden biridir" diyerek bağışçıyı övdü. Sözlerini şöyle tamamladı: "Yakında kurtuluş gelecek ve bununla birlikte tüm mahkumlarımız evlerine dönecek."

Bu, İsrail'in 29 binden fazla kişiyi öldürdüğü ve terk ettiği savaşın ilk gününden bu yana Amerika ve Batı'nın İsrail'e verdiği siyasi desteğe rağmen, Amerika ve Batı sokaklarında Gazze ve Filistin meselesiyle ilgili geniş bir dayanışma kampanyasının ortasında gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı'nın Gazze'de açıkladığı son bilgilere göre 70 binden fazla yaralı var.

Güncellenme Tarihi : 29.2.2024 11:43

İLGİLİ HABERLER