Gündem
  • 29.1.2024 22:10

Amerikalılara Müslüman bir başkan adayına oy verir misiniz? diye soruldu

Amerikalılar ülkenin başkanlığı için Müslüman bir adaya oy verir misiniz? diye soruldu..
Kamuoyu yoklaması halkın cevabı ortaya koyuyor

Akredite Gallup araştırma kuruluşu tarafından yapılan bir anket, ankete katılan Amerikalıların yüzde 70'inin önümüzdeki Kasım ayında yapılması planlanan ABD başkanlık seçimlerinden Müslüman bir başkan adayına oy verme isteklerini ifade ettiğini ortaya çıkardı.

Ankete katılanların çoğunluğu, Yahudi, Hıristiyan, Afrika kökenli, Güney Amerika kökenli, hatta bir kadın devlet başkanı adaylarına oy verilmesini desteklediğini belirtti. 

Gallup web sitesine göre, ankete katılanlar arasında bu gruplara verilen destek açısından, Demokrat ya da Cumhuriyetçi partilerden herhangi birine bağlı olmalarına bakılmaksızın önemli bir fark yoktu.

Ancak ankete göre Demokratlar yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinde Müslüman, ateist, sosyalist ve hatta eşcinsel yönelimli adayları desteklemeye daha istekli görünüyor.

Ankete katılan Amerikalıların üçte birinden azı, 80 yaşın üzerinde olan veya bir suçla suçlanan veya hüküm giymiş bir adaya oy vermeye istekli olduklarını söylüyor. Büyük çoğunluk böyle birine oy vermeyeceğini belirtti.

https://arabicpost.net/wp-content/uploads/2024/01/capture-4.jpg

Yine de Amerikalıların yarısından azı, ait oldukları parti tarafından aday gösterilmeleri halinde "sosyalist" bir kişiyi desteklemeyi düşüneceklerini söylüyor. Sonuçlar, 2 ila 22 Ocak arasındaki dönemde Amerikalıları temsil eden bir örneklem üzerinde yapılan bir ankete dayanıyordu.

ABD başkanlık seçimlerinde adayların yaşı

ABD başkanlık seçimlerinde başkan adayının yaşına ilişkin sorular, 81 yaşındaki mevcut Başkan Joe Biden ve 77 yaşındaki eski Başkan Donald Trump için geçerli.

Ağır suçla suçlanan başkan adayına ilişkin soru ise, seçimlerden önce karara bağlanabilecek dört ayrı ceza davasında 91 suçlamayla karşı karşıya olan Trump'la ilgili.

Sonuçlar, Amerikalıların neredeyse yarısının başkan adayını seçmekte zorluk yaşayabileceğini gösteriyor .Çünkü en olası iki aday olan Trump ve Biden, suç işlemekle suçlanan bir adayı veya 81 yaşın üzerindeki birini seçmek gibi bazı Amerikalıların reddedebileceği özelliklere sahip. yaşında. 

Demokrat Parti'deki diğer adaylar arasında Biden için neredeyse hiç olmayan rekabet karşısında Trump, geçen hafta Iowa'da yapılan ilk Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde ezici bir zafer elde etti ve bu, başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin en muhtemel adayı olarak konumunu güçlendirdi. Kasım ayındaki seçimler.

Milyarder, yarı final sonuçlarına göre oyların %51'ini alarak ana rakipleri Ron DeSantis ve Nikki Haley'nin büyük bir farkla önünde yer alırken. Trump bu sonucu elde ederek Biden'la olası bir son düelloya doğru bir adım daha atmış oluyor.



 

Güncellenme Tarihi : 29.1.2024 22:26

İLGİLİ HABERLER