Sağlık
  • 11.4.2024 21:01

Amerikan mahkemesi tecavüz ve ensest ilişkiyle hamile kalan kadınlara kürtajı yasakladı

Amerika'daki bir Yüksek Mahkeme Kürtaj konusunda 1864 tarihli yasayı uygulamaya başlayacağını duyurdu. Bu karar uygulanırsa ensesit ilişki veya tecavüz sonucu hamile kalınsa bile kürtaj yapılamayacak. kadınlar Tecavüz bebeklerini doğurmak zorunda kalacak

Trump: Arizona Yüksek Mahkemesi'nin kürtaj kararı çok ileri gitti

Eski Başkan Donald Trump Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Arizona Yüksek Mahkemesi'nin, eyaletin bir annenin hayatının tehlikede olduğu durumlar dışında tüm kürtajları suç sayan uzun süredir yürürlükte olmayan yasayı uygulayabileceğine karar verirken çok ileri gittiğini söyledi.

Arizona yüksek mahkemesi Salı günü , eyalet olmanın öncesine dayanan 1864 tarihli bir yasanın 14 gün içinde uygulamaya başlayabileceğine hükmetti . Yasa tecavüz veya ensest için herhangi bir istisna öngörmüyor.

Atlanta'da Trump'a Arizona yargıçlarının fazla ileri gidip gitmediği soruldu.

Trump bir bağış toplama etkinliği için Gürcistan'a indikten sonra gazetecilere "Evet, yaptılar" dedi. "Ve bu düzelecek. Ve bildiğiniz gibi, bu tamamen eyaletlerin haklarıyla ilgili. Bu düzelecek. Ve eminim ki vali ve diğer herkes konuyu tekrar akla getirecek ve bu da olacak. Sanırım çok hızlı bir şekilde halledildi."

The Hill'in haberine göre Arizona Demokrat Valisi Katie Hobbs, 1864 tarihli yasanın yürürlükten kaldırılması çağrısında bulundu ve eyaletin Demokrat başsavcısı kürtaj konusunda herhangi bir yasak uygulamayacağını söyledi .

Trump'a ayrıca geçen hafta Florida Yüksek Mahkemesi'nin altı haftalık hamilelikten sonra kürtajı yasaklamanın önünü açması ve aynı zamanda seçmenlere Kasım ayında kısıtlamaları kaldırma ve çoğu durumda kürtaj haklarını geri getirme şansı vermesi de soruldu .

"Bu halkın iradesidir, ben de bunu söylüyorum; mükemmel bir sistem" dedi.

Trump Pazartesi günü kürtaj yasalarının ABD eyaletleri tarafından belirlenmesi gerektiğini söylediği bir video yayınladıktan sonra bazı yaşam yanlısı grupların ve politikacıların öfkesini kazandı .

Videoda Trump, tecavüz ve ensest istisnalarını ve annenin hayatının korunmasını desteklediğini söyledi.

Trump, "Benim görüşüme göre artık yasal açıdan herkesin istediği yerde kürtaj var, eyaletler bunu oylamayla, yasayla ya da belki her ikisiyle belirleyecek." dedi. "Ve ne karar verirlerse versinler, o ülkenin kanunu olmalı. Bu durumda, devletin kanunu."

Önde gelen Susan B. Anthony Pro-Life America'nın başkanı, Trump'ı konu hakkındaki tartışmayı Demokratlara bırakmakla suçladı.

Güçlü bir Trump destekçisi olan RS.C.'den Senatör Lindsey Graham, eski başkanın kürtajın ulusal kısıtlamalar yerine her eyaletin kararına bırakılması gerektiği yönündeki yorumlarına katılmadığını söyledi.

Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, eski patronunun pozisyonunu eleştirerek , bunu yaşam hakkı konusunda bir "geri çekilme" ve yaşam yanlısı Amerikalılar için "yüzüne atılan bir tokat" olarak nitelendirdi.

Kasım ayındaki seçimlerde Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı olan Trump, hem Graham'a hem de Pence'e karşılık verdi.

Trump , Truth Social'a "Senatör Lindsey Graham, Cumhuriyetçi Parti'ye ve ülkemize büyük bir kötülük yapıyor" dedi . "İlk başta hiçbir koşulda kürtaj yapılmasını istemedi, sonra 6 haftaya kadar, kürtaja izin veriliyordu, şimdi 15 haftaya kadar, kürtaj yapılmasına izin veriliyor, ama onun anlamadığı şey, ya da belki de Ülkemizi yok eden radikal sol Demokratlar onun veya Cumhuriyetçilerin istediği hiçbir şeyi asla onaylamayacaktır.

"Bu konuyu seviyorlar ve Cumhuriyetçiler izin verdiği sürece bunu sürdürmek istiyorlar."

Pence'e gelince, Trump şunu yazdı : "Eski Başkan Yardımcısı (teşekkürler Başkan Trump!) Mike Pence son zamanlarda kürtaj hakkında çok konuşuyor. Benim Roe v Wade'i öldürüp eyaletlere geri getirebileceğimi hiç düşünmedi. Tüm hukuk bilginlerine göre ait olduğu yer.

"Herhangi bir nedenle kürtaj yapmamaya başladı, sonra 6 haftaya kadar, sonra 15 haftaya kadar kürtaja izin verdi ve sonra kim bilir? Ama bunun bir önemi yok çünkü radikal sol Demokratlar bu konuda hiçbir şeyi asla onaylamayacaktır. ve Cumhuriyetçiler bunu önemli kılmak için gereken senatör sayısına yakın bir yere sahip değil."

Güncellenme Tarihi : 12.4.2024 21:35

İLGİLİ HABERLER