Gündem
  • 11.7.2009 11:36

AMİRALİ SEKS TİMİ Mİ YAKTI ?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Değerlendirme Denetleme Başkanlığı'nın komutanı Tümamiral Mustafa Baha Eren'in şok istifasının, SABAH'ın manşetten verdiği "Ergenekon'da seks timi iddiası" haberinde anlatılan fuhuş komplosuyla ilgili olduğu ileri sürüldü.
 
SABAH'ın 26 Haziran'da verdiği haberde fuhuş çetesinin Deniz Kuvvetleri'ndeki faaliyetleriyle ilgili iddialara yer verilmiş ve bu konuda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde soruşturma açıldığı belirtilmişti. İstifası, hemen kabul edilen Baha Eren'in adı, fuhuş çetesiyle ilişkili olduğu ileri sürülen kişilerin sorgusunda geçiyor. Eren'in istifasının Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından istendiği belirtiliyor. 

Sorgulanan şüphelilere, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan aramalarda emekli deniz Binbaşı Levent Bektaş'ın bilgisayarından çıkan "fuhuş çetesi" başlıklı şifreli bir pdf dosyasındaki iddialarla ilgili sorular yöneltildi. 

Tümamiral Baha Eren'le gönül ilişkisi olduğu ileri sürülen İ.Ö.'ye Eren'le ilişkisinin olup olmadığı soruldu. İ.Ö. susma hakkını kullandı. Şüphelilerden kadın H.M.'ye de, "Deniz sivil memur İ.Ö.'nün kontrol altında tuttuğu kişilerin başında Deniz Binbaşı F.B.U ve kıdemli yüzbaşı A:A. gelmektedir. B.U. eşinden boşanmak üzeredir. İ.Ö.'nün Tümamiral Mustafa Baha Eren ile bir gönül ilişkisi olduğu bilinmektedir. Baha Eren ve İ.Ö. isimli şahıs kimlerdir" sorusu soruldu. H.M. ise diğer şüpheliler gibi sorulara yanıt vermedi.

İSTİFANIN ARKASINDAKİ KADIN
"Fuhuş çetesi" başlıklı 12 sayfalık pdf belgesinde kadın sivil memurlar ile subay ve astsubaylardan oluşan organize bir yapının mevcut olduğu ve bu yapı içerisinde yer alan şahısların Deniz Kuvvetleri Komutanlığı iç kurallarına aykırı, askeri ilişkileri aşan bir yakınlaşma içinde bulunduğu iddiasına yer veriliyor. Tümamiral Eren ile ilişkisi olup olmadığı sorusuna yanıt vermeyen şüpheli İ.Ö.'ye şu soru da yöneltildi: "Deniz Kuvvetleri içerisinde sivil memur olarak görev yapan bir kısım bayan personelin subay ve astsubaylar ile gayriahlâki ilişkilerinin tespit edildiği, bu ilişkilerin sivil memur, subay ve astsubaylar arasında organize bir şekilde yapıldığı, kurulan bu organize fuhuş çetesinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içerisinde istihbarat amaçlı olarak bulunduğu kanaatinin oluştuğu belirtilmiştir. Organize örgüt elemanları ve irtibatları başlığı altında deniz kurmay albayın, ayarlanan özel mekânlarda kamuoyunca tanınan özel kişilerin özel görüntülerini toplayabileceği, deniz kurmay albaya bağlı olarak çalışan sivil memurların Z.A., D.B. ve İ.Ö. oldukları tespit edilmiştir. Belgede belirtilen organize yapı içerisinde bugüne kadar yapmış olduğunuz eylem ve faaliyetleriniz hakkında bilgi veriniz." İ.Ö. yine susma hakkını kullanarakcevap vermedi.

49 KEZ TEKNİK TAKİBE TAKILDI
"Fuhuş çetesi" başlıklı belgede Deniz Kuvvetleri'nde sivil memur olarak çalışan İ.Ö.'nün istihbarat amaçlı olarak çok sayıda subay ile ilişki kurduğu belirtiliyor. Aynı belgede İ.Ö.'nün kime bağlı çalıştığının da tespit edildiği kaydediliyor. Bu arada SAT Grup Komutanlığı'nda görevli C.C.E.'nin bilgisayarında Tümamiral Baha Eren'le ilgili bilgilere yer verildi. Yapılan teknik takip sonucunda fuhuş çetesiyle ilişkili olduğu öne sürülen C.C.E ile ile Ergenekon tutuklusu emekli deniz Binbaşı Levent Bektaş arasında 49 kez telefon görüşmesi yapıldığı tespit edildi. Çetenin başka amirallere de "kadın ayarladığı" iddiası sorgu tutanaklarına yansıdı. Çetenin tuzağına düştüğü ileri sürülen iki amiral hakkında da Deniz Kuvvetleri tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi.

BİLGİSAYARINDA BOMBA BELGESİ
İ.Ö.'nün bilgisayarında bubi tuzakları ve el yapımı patlayıcılarla ilgili belgelere de rastlandı. C.C.E'nin bilgisayarında ele geçirilen "Fyz Baha Amr Linkler" adlı klasör içinde grup seks iddialarının bulunduğu kısımlarda Tümamiral Baha Eren'in de adı yer alıyor. Belgelere göre "fuhuş çetesi" başlıklı dosyada üç kadın sivil memur Z.A., D.B. ve İ.Ö.'nun birçok subay ile ilişkisinin bulunduğu belirtiliyor ve kadın sivil memurlarla aşk yaşadığı öne sürülen subayların isimleri de veriliyor. Z.A.'nın, sürgün olarak geldiği Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yakın arkadaşı kadın sivil memur H.M. de fuhuş çetesinin Hava Kuvvetleri'ndeki üyesi olarak anılıyor. Tümamiral Baha Eren'in istifasından önce Hava Kuvvetleri'nde iki tümgeneral de istifa etmişti. SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER