Gündem
  • 4.4.2021 21:30

Amiraller ortada kaldı, Rütbeleri tehlikede!.. Savcılık ifadeye çağırdı

 Geceyarısı Muhtıra gibi darbe iması çağrıştıran bir bildiri yayınlayan 301 emekli amiral için tehlike çanları çalmaya başladı.
MHP Lideri Bançeli bildirici amirallerin rütbelerinin sökülüp maaşlarının iptal edilmesini istemişti. Bahçeli'nin talebi AK parti tarafından olumlu bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'yi 301 amiralin bildirisiyle alakalı olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu toplantıda Amirallere uygulanacak yaptırımlar ve cevap konuşulacak.
TSK'nın iç hizmet yönetmeliğinin değiştirilerek bildirici amirallerin rütbelerinin sökülmesi ve maaşlarına el konulması masada.
Milli Savunma Bakanlığı ve TSK'da bu konuda yapılabilecekleri yarın dosya halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak.

Darbeciler ortada kaldı.
Geceyarısı darbe iması gibi bildiri vermeye kalkan 301 Amiral ortada kaldı. Ne CHP'den ne İYİ Parti'den ne Medyadan ve ne de milletten bekledikleri desteği görmedi. Destek gelmediği gibi öfke seli oluştu.

Savcılar ifadeye çağırdı..
Darbecilere bir de hapis ihtimali belirdi.104 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili gece yarısı yayımladıkları bildiriyle ilgili savcılık soruşturma başlatmıştı. Savcılık, bildiriye öncülük edenleri belirlendiği bildirilirken, ifadeye çağırılacakları açıklandı.

Emekli amiralleri TCK'nın 316'ıncı maddesi kapsamında soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bildiriye öncülük edenleri belirlediği ve ifadeye çağıracağı öğrenildi.

Bildiri yayımlayan emekli amirallere TCK 316'dan soruşturma: İfadeye çağrılacaklar

316 madde de ne diyor

104 emekli amiralin Montrö tartışmaları ve ‘takkeli’ Tuğamiral Mehmet Sarı ile ilgili bildirisine açılan soruşturmadan detaylar öğrenildi. Soruşturma TCK'nin 316. maddesinden açıldı. Emekli amiraller ifadeye çağrılacak.

Suç İçin Anlaşma

Madde 316 - (1) Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçlardan herhangi birini elverişli vasıtalarla işlemek üzere iki veya daha fazla kişi, maddi olgularla belirlenen bir biçimde anlaşırlarsa, suçların ağırlık derecesine göre üç yıldan oniki yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Amaçlanan suç işlenmeden veya anlaşma dolayısıyla soruşturmaya başlanmadan önce bu ittifaktan çekilenlere ceza verilmez.

Güncellenme Tarihi : 4.4.2021 20:49

İLGİLİ HABERLER