ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Malatya Çocuk Yuvası''ndaki şiddet olaylarını incelemek üzere, TBMM Başkanlığı''na sundukları araştırma önergesine ilişkin TBMM''de basın toplantısı düzenledi. Anadol, SHÇEK''in Malatya Çocuk Yuvası''ndaki olayları incelemekle görevlendirdiği Başmüfettiş Mükremin Karakoç''un, ''''Sivas olayları sırasında Sivas Belediye Başkan Yardımcısı olduğunu ve Milli Gençlik Vakfı Genel Sekreterliği görevinde'''' bulunduğunu iddia ederek, ''''Kediye ciğer emanet edilmiş'''' dedi.
Kemal Anadol, SHÇEK''in, AK Parti iktidarı döneminde, ''''partizanlığın merkez üssü haline geldiğini'''' öne sürerek, Başbakan Erdoğan''ın, çocuk yuvasındaki olayların ardından, yurtlarda kız ve erkek çocukların ayrılması, kız çocuklara kadın bakıcıların bakması gerektiğini söylediğini, gömlekler çıkarılsa bile her davranışta, milli görüş anlayışının yansıdığını savundu.
SÇHEK Genel Müdür Vekili İsmail Barış''ın, daha önce Mustafa Kemal olan ismini değiştirdiğini ifade eden Anadol, ''''Mustafa Kemal ismini kendine yük gören bir genel müdür vekili... Daha neyi kanıtlayacak? Refah Partisi Gölcük Belediye Başkanı, daha sonra AKP milletvekili adayı, İsmail Barış...Pedagog mu, çocuk uzmanı mı? Ne işi var burada?'''' diye sordu.
Anadol, Bakan Çubukçu''nun, ''''bir tek gözyaşına herşeyi bırakırım'''' dediğini, sözünün eriyse derhal istifa etmesi gerektiğini savunarak, Çubukçu''nun, gözyaşı edebiyatını bırakmasını istedi.
CHP, YUVADAKİ OLAYLA İLGİLİ MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
CHP, Malatya Çocuk Yuvası''ndaki şiddet olaylarına ilişkin Meclis Araştırması açılmasını istedi.
TBMM Başkanlığı''na sunulan önergenin gerekçesinde, Malatya Çocuk Yuvası''ndaki görüntülerin büyük infiale neden olduğu belirtildi. CHP heyetinin yuvada incelemeler yaptığı, koğuş sistemi şeklinde düzenlenen yurt binasının fiziki şartlarının 40 çocuğun bakımına elverişli olmadığının tespit edildiği ifade edilen gerekçede, bakıcı anne olarak çalıştırılan 7 kişinin, çocuk bakımı ve eğitimi konusunda bir eğitimlerinin bulunmadığının saptandığı kaydedildi.
Gerekçede, 2004 yılındaki istihdam politikası eleştirilerek, şöyle devam edildi:
''''Olayda, iktidarın ''işe göre adam değil, adama göre iş yaratma'' anlayışının, siyasi kadrolaşma çabasının büyük etkisi olduğu kuşkusuzdur. Sayın Bakan Nimet Çubukçu, bu kadrolaşmayı bile yeterli görmemekte, bir kısım görevden almaların yargıdan döndüğünden yakınmaktadır. Ancak bu kadar keyfi atamaların yargıdan dönmemesi de düşünülemez.
İktidar, ''tüccar siyaset'' anlayışını bu kurumlara da yansıtmış; tasarruf anlayışıyla bu kurumların kadro gereksinimlerini yerine getirmemiş ve fiziki gereksinimlerinden kısıntılar yapmıştır. Hizmet alımlarında kadrolu alımlar yerine özel sektörden sağlanan temizlik işçisi adı altında alınan personelle işler yürütülmeye çalışılmıştır.''''
Uygulamaların, Anayasanın sosyal hukuk devleti ilkesine aykırı olduğu ifade edilen gerekçede, Malatya''daki olayın münferit bir olay olmadığı, Türkiye''nin değişik yerlerinden benzer haberler geldiğini belirtildi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:45