Spor
  • 9.2.2015 23:23

Anadolu Efes, TOFAŞ'ı farklı geçti

Anadolu Efes, ligde 18. maçında 14. galibiyetini elde ederken, TOFAŞ 12. yenilgisini aldı. İki takımın da pota altını kullanarak başladığı maçın ilk 5 dakikası, karşılıklı basketlerle 11-11'lik eşitlikle geçildi. Anadolu Efes'in Bjelica ile bulduğu sayılara Bursa temsilcisi hızlı hücumlardan kazandığı basketlerle karşılık verince, ilk çeyrek 22-22 berabere bitti. İkinci çeyrekte Barış Güney ile Qvale'nin ikili oyunlarından skor üreten TOFAŞ, 14. dakikada 4 sayılık üstünlük yakaladı: 26-30. Tempolu geçen çeyrekte, Cedi Osman ve Furkan Korkmaz'ın sayılarıyla Anadolu Efes, soyunma odasına 45-41 üstün girdi.

Üçüncü çeyreğe Janning'in basketleriyle başlayan Anadolu Efes, yakaladığı 7-0'lık seriyle 23. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 52-41. Hücumda çok rahat skor üreten ev sahibi ekip, savunmasını da sertleştirince farkı daha da açarak son çeyreğe 21 sayılık avantajla girdi: 71-50.

Son çeyrekte baskılı savunmasıyla top kazanan ve hızlı hücumlardan sayılar bulan TOFAŞ, 35. dakika içinde farkı 13'e indirdi: 76-63. Kalan sürede TOFAŞ'ın oyuna ortak olma çabaları yeterli olmadı ve Anadolu Efes sahadan 89-76 galip ayrıldı. Karşılaşmanın en skorer isimleri Anadolu Efes'ten on yedişer sayı kaydeden Bjelica ve Heurtel oldu. Konuk ekipte ise Qvale ve Elonu'nun on ikişer sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

Öte yandan, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Belçika ile 3 Ağustos 2014'te oynadığı hazırlık maçında sağ aşil tendonundan sakatlanan Anadolu Efesli oyuncu Birkan Batuk, 189 gün sonra sahalara geri döndü. Müsabakanın 3. çeyreğinde Ivkovic tarafından oyuna dahil edilen Birkan, 4 dakika 10 saniye sahada kaldı.

Anadolu Efes: Janning 11, Doğuş Balbay 1, Perperoglou 2, Saric, Bjelica 17, Cedi Osman 12, Saric 11, Lasme 5, Furkan Korkmaz 13, Heurtel 17, Deniz Kılıçlı, Emircan Koşut, Birkan Batuk

TOFAŞ: Wood 8, Harris 9, Yiğit Arslan 9, Samet Geyik 11, Qvale 12, Todic 5, Samet Geyik, Tayfun Erülkü, Elonu 12, Patters 10, Barış Güney

 

Ivkovic: Gerçek yüzümüzü ikinci yarıda gösterdik

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Türkiye Basketbol Ligi'nde TOFAŞ'ı 89-76 yendikleri maçta üçüncü çeyrekteki performanslarıyla sahadan galibiyetle ayrıldıklarını söyledi.
Ivkovic, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, savunmada iyi bir performans ortaya koyduklarını anlatarak, "Üçüncü çeyrekte gerçek yüzümüzü göstererek kazandık. İlk yarıda, kendimize yakışan seviyede değildik. Takım, bugün tüm oyuncularla oynadı. Belki de bu yüzden fazla top kaybı yaptık. Birkan Batuk, 6 ay sonra sahalara döndü. Onun için en iyisini diliyorum" değerlendirmesini yaptı. Anadolu Efes oyuncusu Birkan Batuk da uzun ve zorlu bir süreçten geçtiğini, yaşadığı sıkıntıyı çok çalışarak atlattığını kaydetti. İki haftadır takımla çalıştığını bildiren Birkan, "Formumu yakalamak için özel antrenmanlar yapıyorum. Sahaya girdiğimde çok heyecanlandım. Basketbolu çok özlemişim" dedi. TOFAŞ Başantrenörü Ilias Zouros ise Anadolu Efes'in ritim yakalamasına izin verdiklerini, bunun sonucunda da maçı kaybettiklerini ifade etti. Lacivert-beyazlı ekibi "Avrupa'nın en iyi takımlarından birisi" olarak tanımlayan Zouros, "3. çeyrekte konsantrasyonumuzu kaybettik. Maç boyunca böyle iyi bir takıma ritmini bulacak şans verirseniz, yenilirsiniz. Çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzde çok maç var. Bizim için her maç son maçmış gibi. Önümüzdeki Fenerbahçe Ülker maçını kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:16

İLGİLİ HABERLER