Gündem
  • 30.8.2017 12:47

Anıtkabir'de şaşkına çeviren silah

Anıtkabir'de 'dronesavar'lı önlem

Devletin zirvesinin katıldığı Anıtkabir'deki törende, "dronesavar" olarak bilinen silahı taşıyan  Cumhurbaşkanlığı korumaları da dikkat çekti.

Anıtkabir'de 'dronesavar'lı önlem

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi.  Anıtkabir'de devlet erkanının katıldığı töreni geçen yıl olduğu gibi  vatandaşlar da izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anıtkabir'e gelişinde ve buradan  ayrılışında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Erdoğan, "Dik dur eğilme, bu  millet seninle" sloganı ve vatandaşın sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık  verdi.

Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken  garnizonda görevli askerler, elektronik cihazlarla kimlik kontrolünün ardından  Anıtkabir'e alındı. Anıtkabir çevresinde kuş uçurtulmadı.

Anıtkabir'deki törende, "dronesavar" olarak bilinen silahı taşıyan  Cumhurbaşkanlığı korumaları da dikkat çekti.

Radyo Dalgalarıyla Havadaki Drone’ları Düşüren Silah: DroneDefender

DroneDefender adı verilen yeni silahların, drone’lar ile birlikte oluşan güvenlik tehlikelerine karşı kontrollü savunma sağlayacağı düşünülüyor. Evlerden iş yerlerine, okullardan askeri üslere kadar geniş bir kullanım alanına sahip olacağı düşünülen yeni “drone-savar” cihazlarının bu bağlamda drone’lara zarar vermeden radyo dalgaları aracılığıyla uçuşunun engellenmesi amaçlanıyor.

Ucuz, kullanımı kolay ve “nişan al-ateş et” sistemiyle çalışan DroneDefender silahları, maksimum 400 metre yüksekliğe kadar etki edebiliyor. Hedef belirlenip cihaz çalıştırıldıktan sonra ise drone’un uçuşu yavaş bir şekilde durduruluyor ve yere iniş yapması sağlanıyor. Bu sayede hem drone’lara zarar verilmemiş oluyor; hem de olası güvenlik tehlikelerine karşı önlem alınmış oluyor.

Ağırlığının 10 pound’dan (yaklaşık 4.5 kilogram’dan) az olduğu belirtilen silahların ilk çalıştırma süresinin de 0.1 saniyeden az olduğu belirtiliyor.

 

Güncellenme Tarihi : 30.8.2017 12:55

İLGİLİ HABERLER