
ANKARA -15'İ GÖRECEK!
Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, hafta sonuna kadar etkili Başkent Ankara'da etkili olan kar yağışı bugün ve yarın da devam edecek. Başkentte, hava sıcaklığı hafta sonunda eksi 15 dereceye kadar düşecek.Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, Ankara'da şu anda hava sıcaklığının eksi 4 derece olduğunu, bu gece sıcaklığının eksi 8 dereceye düşeceğini belirtti.
Yetkililer, sıcaklığın yarın eksi 3 ile eksi 7 derece arasında olacağını, cuma günü ise daha da düşeceğini bildirdi.
Cuma günü sıcaklığın gündüz eksi 6, gece ise eksi 13 derece düzeyine ineceğini belirten yetkililer, hafta sonu da sıcaklığın eksi 8 ile eksi 15 civarında olmasının beklendiğini söyledi.
Yetkililer, yağışlı havanın cuma günü Ankara'yı terk edeceğini ifade ederek, hafta sonundan itibaren en az bir hafta süreyle kar yağışı beklemediklerini sözlerine ekledi.
Ana arterler açık
Başkentte etkili kar yağışına rağmen tüm ana arterler trafiğe açık. Ankaralıların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için belediye ekipleri her türlü araç-gereç ile 24 saat görev yapıyor.
Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara müdahale edilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nce oluşturulan 650 kişiden oluşan karla mücadele ekipleri ana arterlerdeki çalışmalarına devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi'ne ait 64 karla ve buzla mücadele aracının yanı sıra 25 greyder, 17 özel kamyon, 10 kepçe, 30 tuz yüklü kamyon, ile çalışmalara destek veriliyor.
Başkentlilerin trafikte yaşayabilecekleri sorunlar için 24 saat hizmet veren '287 36 71' numaralı telefonu ya da Büyükşehir Belediyesi'nin 'Alo 1 Mavi Masa' hattını arayabilecekleri belirtildi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:10