Asayiş
  • 7.5.2024 12:00

Ankara Emniyeti'nde 4 FETÖ köstebeği polis çıktı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, son dönemde birbirinden farklı iddialarla çalkalanıyor. İddiaların ortak noktası müdürlükten dışarıya bilgi sızdırılması.. Son olarak gizli soruşturmalarda bilgilerin sızdırılması üzerine Ankara Emniyeti'nde 'köstebek' soruşturması başlatıldı...

FETÖ KÖSTEBEĞİ

Ankara Emniyeti bünyasınde yapılan gizli soruşturmayla, Narkotik Suçlarla Mücadele’de görevli polis memuru Serkan Dinçer’in ismi  ortaya çıkarıldı. Dinçer, Terörle Mücadele ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alındı ve terör savcılığı tarafından tutuklandı. Araştırmada, Dinçer’in FETÖ’nün etkin propagandacısı olan firari Cevheri Güven ile bağlantılı olan kişilere gizli yürütülen kritik soruşturmalarla ilgili bilgileri sızdırdığı tespit edildi. Dinçer, bir polis memuru tarafından erişilemeyecek bilgileri Güven’e servis etmekle suçlanıyor ve bu bilgileri kimin Dinçer’e iletmiş olabileceği araştırılıyor.

VIP SORGULAMA

- Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Büro Amirliği’nde çalışan polis memuru Alper B.’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın T.C. kimlik numarası ile sorgulama yaptığı belirlendi. VIP sorgulama olarak adlandırılan işlemde Alper B.’nin Erdoğan’ın T.C.’si ile sorgulama yaptığı sırada sistem alarm verdi. Durumu fark eden Narkotik Daire Başkanlığı, resmi yazıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü uyardı. Erdoğan’ın T.C.’si ile sorgu yapan kişinin teknik büro polisi Alper B. olduğu ortaya çıktı. İdari soruşturma başlatılırken polisin “Gelen bir ihbar üzerine sorgulama yaptım” diyerek kendisini savunduğu öğrenildi.

4 POLİSE SORUŞTURMA

- Organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın yargılanması devam ederken bir köstebek olayı patlak verdi. Kaplan’ın İzmir Cezaevi’nde ek ifadesinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli rütbeli polisler M.İ., M.M.Ç. ile Organize Suçlar-la Mücadele Şubesi’nden sorumlu emniyet müdür yardımcısının şoförlüğünü yapan Y.Ö. ve C.Y.’nin bu kente gittiği belirlendi. Kaplan’ın cezaevin-de ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından 4 polis, resmi bir görevleri olmamasına rağmen İzmir’e giderek Kaplan’ın avukatı ile buluştu. Polisler avukatla yemek yedikten sonra masaj salonuna gitti. Bu arada polislerin Kaplan’ın avukatlarından yüklü miktarda para aldıkları da iddia edildi. 4 polisin de görev yeri değiştirildi, soruşturma başlatıldı.

GİZLİ TANIK DEŞİFRE OLDU

- Suç örgütü lideri iddiasıyla tutuklu yargılanan Ayhan Bora Kaplan davasının en kritik gizli tanığı Serdar Sertçelik de deşifre oldu. Gizli tanık olduktan sonra önce Ankara’da bir çorbacıda silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan Sertçelik yurtdışına kaçtı. Sertçelik, yurtdışındayken Kaplan davasında “M7” kod adıyla ifade veren gizli tanığın kendisi olduğunu açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 7.5.2024 12:30

İLGİLİ HABERLER