
Ankara Kuşu Gelecek Partisi’nden çıktı..
Memleket Partisi Genel Bakşanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye kaset kumpasında yer aldığı iddiasıyla aranan Ankara Kuşu isimli Twitter kullanıcısı olan Oktay Yaşar, Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Seymen'in hukuk ofisinde yakalandı. Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilen görüntüler, seçime günler kala sosyal medya üzerinden yayıldıktan sonra İnce Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmişti. İnce'ye yapılan kaset kumpasından FETÖ-CHP işbirliği çıktı. Fotoğraf ve videoların yurtdışı menşeili farklı sitelerden alınmış görüntüler olduğu, belge ve dekontların ise internet üzerinden farklı uygulamalar vasıtasıyla üzerinde oynanmış sahte içerikler olduğu belirlendi.
CHP GENÇLİK KOLLARINDAN İNCE'YE OPERASYON
FETÖ'nün Goebbels'i olarak bilinen ve örgütün propaganda imamı olan firari Cevheri Güven ve ekibi üzerinde gönderilen sahte içeriklerin CHP Gençlik Kollarına üye kişiler tarafından WhatsApp uygulamasında kurulan gruptan dağıldığı tespit edildi. Grupta CHP Şişli Gençlik Kolları eski yöneticisi ve üyesi Ozan Özgür Doğru, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yüksek mimar olan CHP Ankara Gençlik Kolları üyesi Veli Koçak yer alırken takipçi sayısı fazla olan Ankara Kuşu Twitter hesabı sahibi Oktay Yaşar'ın üzerinden planın devreye sokulduğu ortaya çıktı.
CHP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde aralarında FETÖ firarisi Cevheri Güven ve Ethem Gürbaş'ın da olduğu 19 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik farklı zamanlarda düzenlenen operasyonlarla tespit edilen 19 şüpheliden 14'ü gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden Ozan Özgür Doğru tutuklanırken Veli Koçak için ise konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol hükmü uygulandı.
Güncellenme Tarihi : 18.5.2023 14:07