Gündem
  • 26.4.2023 14:51

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda ilk sefer yapıldı

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla ilk seferi için başkentten hareket etti. Bu hatla beraber Ankara-Sivas arası 12 saatten 2 saate, Ankara-Yozgat arası da 1 saate indirildi.Ankara-Sivas Hızlı Treni ilk seferi için başkentten hareket etti. Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyondan geçecek olan hat, saatte 250 kilometre hıza uygun olarak inşa edildi. Yıllık 410 milyon lira tasarruf sağlanması beklenen hat ile Ankara- Sivas arasındaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresi de 2 saate indi.

Süre 2 saate düşüyor! Raylı sistemlerde yerli dönemi! Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nda ilk sefer yapıldı

ANKARA-SİVAS HIZLI TRENİ'NDE İLK SEFER BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam rahatsızlanmasının ardından bugünkü programının iptal edilmesiyle TCDD'nin ilk Ankara-Sivas hızlı tren seferi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla ilk yolculuğuna çıktı.

Yolculukta Oktay'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de yer aldı.

O dakikaları sosyal medya hesabından paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, paylaşımında, "Hızlı trenle yola çıktık! Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ta milletimizle buluşmaya geliyoruz!" ifadelerini kullandı.

Bugün Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan törenle Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı devreye alınacak.

Açılış törenine Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katılacak. Erdoğan sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Yoğun mesaim sebebiyle yayın esnasında geçirdiğim küçük rahatsızlıktan ötürü geçmiş olsun dileklerini ileten, dualarını eksik etmeyen necip milletimin her bir ferdine, her bir kardeşime çok çok teşekkür ediyorum. Bugün doktorlarımızın tavsiyesiyle evde istirahat edeceğim. Kırıkkaleli, Yozgatlı ve Sivaslı kardeşlerimle ne yazık ki bugün bir araya gelemeyeceğiz. Hepsinden haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Bizi temsilen Kırıkkale, Yozgat ve Sivas programlarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay iştirak edecektir. Allah'ın izniyle yarından itibaren programımıza devam edeceğiz. Aziz milletimizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştırmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarıma sağlık, huzur ve afiyet diliyorum."

Güncellenme Tarihi : 26.4.2023 14:52

İLGİLİ HABERLER