Gündem
  • 29.4.2010 10:03

ANKARA'DA 3 BİN 500 POLİS GÖREV YAPACAK

ANKARA - 1 Mayıs dolayısıyla başkent polisi başta mitingin gerçekleştirileceği Sıhhiye Meydanı olmak üzere Ankara genelinde geniş güvenlik önlemleri alacak.
Miting dolayısıyla çevik kuvvet polisleriyle birlikte çeşitli birimlerden toplam 3 bin 500 polis görev yapacak. Sıhhiye Meydanı'na açılan yollar trafiğe kapatılırken mitinge katılacaklar uzman ekiplerce aranarak alana alınacak. Sıhhiye Meydanı civarındaki yüksek binaların çatılarına ise özel harekat polisleri yerleştirilecek. Ayrıca miting sırasında polis helikopteri de sürekli uçarak yerdeki birliklerin sevk ve idaresi için yönlendirme yapacak.
Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK ile mitinge destek verecek kuruluşların üyeleri sabah saat 11.00'de tren garı önünde toplanarak kortej oluşturacak.
Kortej, Talatpaşa Bulvarı'nı takiben Atatürk Bulvarı'na çıkarak Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi önüne yürüyecek. Gruplar burada daha önceden oluşturulan arama noktalarında üst aramaları yapıldıktan sonra alana alınacak. Yasadışı pankart ve dövizlerin alana sokulmasına izin verilmeyecek. Miting, saat 13.00'te başlayacak ve 17.00'de sona erecek.
Kortej harici mitinge katılacaklar için de Mithatpaşa Caddesi ile Necatibey Caddesi'nde kontrol noktaları kurulacak.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER