Asayiş
  • 27.7.2020 20:41

Ankara'da korkutan dev plaza yangını

Ankara Söğütözü Mahallesi'nde 17:30'da yangın çıktı. Yaklaşık 1 saat sonra Vali Şahin, yangının kontrol altına alındığını bildirdi.Yangın, saat 17.30 sıralarında Çankaya ilçesinde plazaların yoğun olduğu Söğütözü Mahallesi'ndeki plazada çıktı.



Plazanın 5'inci katında bulunan terasta bilinmeyen nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Yangını görenler itfaiyeye haber verirken, büyüyen alevler üst katlara sıçradı.



Binadan yükselen dumanlar, gökyüzünü kapladı. Binanın yanan bölgelerinden kopan parçalar yere düşerken, çevrede büyük korku yaşandı. Bina tahliye edilirken, gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. İtfaiyenin yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Bu sırada polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.



Ankara Valisi Vasip Şahin olay bölgesine gelerek bilgi aldı.

VALİ ŞAHİN: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Alınan son dakika haberine göre Ankara Valisi Şahin, Söğütözü'ndeki iş merkezinde çıkan yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Ankara'daki Via Tower'da korkutan yangın

Ankara Söğütözü Mahallesi'nde bir iş merkezinde saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Sebebi henüz bilinmeyen yangın sonrası iş merkezinde bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. İş merkezinden tahliye edilen vatandaşlar ise olayı endişeli gözlerle izledi.

Ankara'da bir iş merkezinde çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı ...

Olay yerine gelerek incelemede bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, yangının kontrol altına alındığını belirtti. Şahin, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada yangından dolayı herkese geçmiş olsun diledi. Dış cephedeki kompozit malzemenin oluşturduğu yangına şahit olduklarını söyleyen Vali Şahin, “Hamdolsun İtfaiye Daire Başkanlığından aldığım bilgiye göre içeriye herhangi bir sirayet yok. Gerekli tahliyeler tamamlanmış. Bütün katların itfaiye ekiplerimizce tek tek kontrolleri yapılıyor” dedi.

Ankara'da iş merkezindeki yangın kontrol altına alındı

Vali Şahin, binanın içinde kalan biri olup olmadığına ilişkin soruya, “Hamdolsun herhangi bir yaralanma ya da can kaybıyla ilgili bilgi gelmedi, gelmeyeceğini de umut ediyoruz. İtfaiye ve emniyet ekiplerimiz kendi üzerlerine düşen görevi gayretle yerine getiriyorlar. Şu anda sadece doğrudan müdahaleyle uğraşıyorlar. Yangın kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmalarına başlanmış durumda” yanıtını verdi.

Ankara'da iş merkezindeki yangın kontrol altına alındı - Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise yangının ihbarının saat 17.27'de Ankara İtfaiyesine ulaştığını açıkladı. Açıklamada itfaiye ekiplerinin saat 17.36'da yangına müdahale etmeye başladığı ve 8 farklı istasyon ekibi ve 20 su ikmal aracıyla yangına müdahale edildiği belirtildi. Yangının çıkış sebebinin yapılacak inceleme sonucunda belli olacağı vurgulandı.

Güncellenme Tarihi : 27.7.2020 21:32

İLGİLİ HABERLER