Asayiş
  • 30.6.2014 15:47

Ankara'nın en gözde semtinde dehşete düşüren olay

Ankara Bahçelievler'de 2013 yılında gece 00.15 sularında evine gittiği sırada iki kişi tarafından kaçırılıp tecavüze uğrayan 19 yaşındaki S.Y'nin failleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından oluşturulan özel ekibin titiz çalışması sonucu yakalandı.

S.Y'nin telefon sinyalini de izleyen polisler şüpheli aracı tespit etti. Aracın özel bir şirkete ait olduğu ve olay tarihinde E.A adlı çalışan tarafından kullanıldığını tespit eden polisler E.A'nın, S.Y'nin gasp edilen banka kartı ile ATM'den para çektiği görüntülere ulaşmasının ardından E.A'yı gözaltına aldı. Suçunu kabul eden E.A tutuklanarak cezaevine konuldu.
 

ANKARA'NIN GÖZDE SEMTİ

S.Y isimli 19 yaşındaki üniversite öğrencisi 25 Nisan 2013 tarihinde saat 00.15 sularında gittiği konserden evine döndüğü sırada Ankara'nın gözde ve popüler semtlerinden Bahçelievler 6. Cadde civarında iki kişi tarafından dövülerek zorla bir araca bindirildi. Araçta bir süre daha dövülen S.Y iki kişinin tecavüzüne uğradı. Tecavüz sonrası telefonu, cüzdanındaki banka kartı ve 20 lira parasını gasp eden iki kişi S.Y'yi Ovacık mevkiinde boş bir araziye yarı çıplak olarak bıraktı.

ANKARA POLİSİ ÖZEL EKİP KURDU

Boş arazide yarı çıplak halde bırakılan S.Y oradan geçen bir çoban tarafından bulundu. Çobanın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis S.Y'yi hastaneye götürdü. Tecavüze uğrayan S.Y'den hastanede sperm örnekleri alındı. Olayla ilgili polisin araştırması sürerken 3 ay önce Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube tarafından oluşturulan ekip soruşturmayı devraldı.

4 BİN ARAÇ İNCELENDİ

Soruşturma için oluşturulan özel ekip, çalışmalarını S.Y'nin kaçırıldığı aracın siyah renkli panelvan olduğu ifadesi üzerinde yoğunlaştırdı. Kaçırılma olayının gerçekleştiği yerde mobese ve güvenlik kamerası olmaması üzerine ekip bölgedeki tüm mobese ve güvenlik kameralarını incelledi. Yapılan taramada 4 bin araç olaya karıştığı şüphesi ile mercek altına alındı. S.Y'nin telefon sinyali ile incelenen 4 bin araçtan bir tanesinin aynı doğrultuda hareket ettiği tespit edildi.

ATM KAMERASINA YAKALANDI

Şüpheli aracın Çankaya'da özel bir şirket üzerine kayıtlı olduğu anlaşıldı. Aracın olay tarihlerinde E.A isimli şirket çalışanı tarafından kullanıldığı, E.A'nın da bir süre önce işten ayrıldığı bilgisine ulaşıldı. S.Y'nin tecavüz sonrası gasp edilen banka kartından para çekildiğinin tespit edilmesi üzerine para çekilen ATM'nın kamera kayıtlarını inceleyen polis E.A'nın görüntüsüne ulaştı. E.A para çektiği sırada ATM kamerası tarafından tespit edilmemek için yüzünü boynuna sardığı atkı ile kapatmaya çalışırken görülüyor. E.A düzenlenen operasyonla yakalanarak emniyete götürüldü.

PLAKA DA ÇALINTI ÇIKTI

Polis sorgusunda suçunu itiraf eden E.A olayı arkadaşı S.T ile planladığını, olay öncesi Çiflik semtine giderek bir aracın plakalarını söktüklerini, kendi araçlarına taktıklarını söyledi. E.A çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken olayı birlikte planladıklarını söylediği arkadaşı S.T suçlamaları kabul etmedi. Bunun üzerine soruşturma savcısı S.T için DNA testi yapılmasını istedi. DNA testi ile S.Y'nin tecavüz sonrası üzerinden alınan DNA örnekleri ile S.T'nin örnekleri karşılaştırılacak.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:45

İLGİLİ HABERLER