Gündem
  • 30.4.2007 08:39

ANKARA'NIN GERGİNLİĞİ KÖŞK'E YANSIDI!..

Cumhurbaşkanı seçiminin mahkemelik olması ve Genelkurmay Başkanlığı'nın muhtıra gibi bildirisiyle gerilen devletin zirvesi, dün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Çankaya Köşkü'nde verdiği yemekte biraraya gelemedi.

 Başabakan Erdoğan ile cumhurbaşakın adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yer aldığı yemeğe, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt davelti olmalarına rağmen katılmadılar.
      Araları bir süredir gergin olan Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai dün resmi ziyaret için ayrı ayrı Ankara'ya geldiler.


      Müşerref ve Karzai, Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılandı. Karşılamanın ardından Sezer, Müşerref ve Karzai, Çankaya Köşkü kabul salonunda Türkiye, Pakistan ve Afganistan bayrakları önünde ele ele tutuşarak, birlikte poz verdi. Sezer, daha sonra konuk devlet başkanları onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi.


      Başbakan Erdoğan ve Gül'ün de katıldığı barıştırma amaçlı yemek, cumhurbaşkanlığı seçimi ve Genelkurmay bildirisi nedeniyle gergin bir ortama denk geldi. Yemekte Baykal ile Orgeneral Büyükanıt bulunmadı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER