Gündem
  • 9.6.2021 16:57

Ankara'yı sel aldı, arabalar sürüklendi

 Ankara'da yoğun sağanak sonrası sel! Araçlar sürüklendi, caddeler su altında kaldı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde yoğun sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi. Caddeler su altında kalırken, araçlar sürüklendi.Başkent'te öğle saatlerinde sağanak etkili oldu. Aniden bastıran sağanak özellikle Mamak ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledti. İlçe merkezinde cadde ve sokaklar su altında kaldı. Akdere Kutlu Mahallesi Dereboyu Caddesi'nde sel oluştu. Sel nedeniyle caddede birçok araç sürüklenirken sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı sürücüler, araçlarını yol kenarına almaya çalıştı. Sel nedeniyle bazı iş yerlerini de su bastı.

Vatandaşlar, yağmur sularından korunmak amacıyla güvenli yerlere sığınırken, çok sayıda araçta ise hasar meydana geldiği belirtildi. Sel nedeniyle caddede cöp konteynerleri de sürüklendi. İlçede Boğaziçi Mahallesi'nde bulunan alt geçit de suyla kaplandı. Belediye ekipleri bölgede çalışma başlattı.

 CNN TÜRK Muhabiri Mustafa Berber şu bilgileri aktardı:

Ankara’da yaklaşık bir saat önce yağış başladı, yağış şiddetli bir anda etkisini gösterdi. Meydana gelen yağış nedeniyle yoğun bir su akmaya başladı ve sele neden oldu.

Kısa süreli bir yağış yaşandı ancak etkili şekilde hissedildi. Mamak'ta yağışla birlikte sel yaşandı. Araçlar ve çöp konteynerleri yola doğru savruldu. Yağmur genel olarak durdu, bazı ilçelerde hafif şekilde devam ediyor.

Bu sel aslında belirli bir noktada meydana geldi. Akdere Mahallesi en çok yokuşların olduğu bir bölge. Şehrin ana noktalarına baktığımızda bir selin olmadığını görüyoruz. Yol kenarlarında su birikintileri meydana geldi. Can kaybına dair bir ihbar yok.

ANKARA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gün içerisinde kısa süreli etkili olan sağanağın yer yer sel ve su baskınlarına neden olduğunu söyledi.

İlk gelen bilgilere göre can kaybı olmadığını, bölgedeki yağmur sularının da çekildiğini ifade eden Şahin, "Ekiplerimiz şu anda sahada. Ufak tefek su baskınları var. Sel sularının sürüklediği birkaç araçta hasar var. Çalışmalarımız sürüyor." dedi.

MANİSA'NIN KULA İLÇESİNDE YOĞUN SAĞANAK SONRASI SEL

Manisa'nın Kula ilçesinde öğle saatlerinde başlayan sağanak, cadde ve sokakları göle çevirdi.

Kula'da öğle saatlerinde aniden başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Zaman zaman doluyla karışık yağan yağmur, ilçenin bazı sokaklarını suyla doldurdu. Vatandaşlardan bazıları, ev ve iş yerlerini su basmaması için sokaklardaki mazgalları kendi imkanlarıyla temizledi. Mehmet Ali Ağaşçıoğlu, mahalledeki sokakların suyla dolup taştığını belirterek, "10-15 dakika süren şiddetli bir yağmur yağdı. Biz, Bey Mahallesi 8 Sokak sakinleri olarak her yağışta bu çileyi çekmekteyiz. Bizler bu sıkıntıdan bir an önce kurtulmak istiyoruz" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 9.6.2021 21:59

İLGİLİ HABERLER