Gündem
  • 3.6.2023 15:33

Ankara'yı yağmur ve sel vurdu, caddeleri fareler bastı

Ankara'da yağmur ve dolu etkili oldu! Caddeleri fareler bastı..


Ankara'da haftalardır yaşanan yoğun yağışın ardından bu sefer de dolu yağdı, sokakları sel aldı. Öte yandan sağanaklar sebebiyle fareler caddeleri bastı. Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş, "Mor ve turuncu fırtına poligonu etkisinde tüm bölgelerde süren yağışlar nedeniyle ilgili birimlerimizin tüm izinleri kaldırılmıştır" dedi.Başkent Ankara'da aniden bastıran dolu hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde sağanak ile beraber yer yer dolu yağdı. Dolu yağışının etkili olduğu Ankara'da vatandaşlar ise araçlarını korumak için ağaçların altına soktu.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Ayrıca yine vatandaşlar ceviz büyüklüğünde yağan doludan dolayı araçlarını korumaya çalıştı. Her dolu yağdığında bilindik yöntem olan araçların üzerine örtüler ve battaniyeler serildi.

CADDELER GÖLE DÖNDÜ

Yağışla beraber bazı yollar adeta dereye döndü. Bazı bölgelerde sağanak yağış sele dönüştü. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti. 

Sağanak nedeniyle cadde, sokak ve meydanlarda su birikintileri oluştu, ulaşımda aksamalar yaşandı. Sürücüler, suyla kaplanan yollarda güçlükle ilerledi. Bazı araçlar ise yolda kaldı. Belediye ekipleri yolda kalan araçları kurtarmak için çalışma yaptı. Sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Semt pazarları yağmurdan etkilendi. Kızılay'da da aynı şekilde su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, biriken suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı.


HORTUM OLUŞTU

Öte yandan Ankara- Eskişehir yolunun Sivrihisar mevkisinde hortum oluştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından açıklama yaparak vatandaşları uyardı. Yavaş, "Kentimizde mor fırtına poligonu etkisinde kuvvetli sağanak yağışlar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz 1401 araç ve 4140 personelle yağışın olumsuzluklarına karşı teyakkuz halindedir" ifadelerini kullandı. 

CADDELERİ FARELER BASTI

Ankara’daki sağanak yağışlar kentte ilginç olayların da yaşanmasına neden oluyor. Kuvvetli yağışlardan dolan kanalizasyonlar sebebiyle bazı caddeleri fareler bastı. Yiyecek arama yarışına çıkan farelerin çöp konteyneri etrafından dolaştığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yemek arayan çok sayıdaki fareyi gören vatandaşların şaşkına döndü.

“3 SENEDİR AYNI SIKINTIYI YAŞIYORUZ”

Çevre sakinlerinden Suat Yılmaz, “3 senedir aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Buraya çöp konteyneri geldikten sonra fareler çoğalmaya başladı. Akşam çöpler buraya getirilince, özellikle de yağmurlu günlerde lağım fareleri gezinmeye başlıyor. İnsanlar gelince de fareler konteynerin deliklerine giriyor. Yemeklerini yedikten sonra da toprak altından lağıma iniyorlar. Doğru düzgün bakım olmadığı için bunlar yaşanıyor” dedi.

MANSUR YAVAŞ ANKARALILARI UYARDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Ankaralı vatandaşları uyardı.

Kuvvetli yağışın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yağışlara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mor ve turuncu fırtına poligonu etkisindeki Tüm bölgelerde süren yağışlar nedeniyle ilgili birimlerin tüm izinlerinin kaldırıldığını duyurdu.

Yavaş'ın açıklamasının tamamı şöyle:

Değerli hemşehrilerim, Kentimizde yılın en yoğun yağışı yaşanmaktadır. Mor ve turuncu fırtına poligonu etkisinde tüm bölgelerde süren yağışlar nedeniyle ilgili birimlerimizin tüm izinleri kaldırılmıştır. Teyakkuz halinde çalışmalarımızı sürdürecek, tüm ihbarlara tek tek ulaşacağız.

ARAÇLAR YOLDA KALDI
Sürücüler, suyla kaplanan yollarda güçlükle ilerledi. Bazı araçlar ise yolda kaldı. Belediye ekipleri yolda kalan araçları kurtarmak için çalışma yaptı. Sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Semt pazarları yağmurdan etkilendi. Alt geçitlerde biriken su birikintileri trafiği aksatırken, bazı dükkan ve alışveriş merkezlerini su bastı.
 

Güncellenme Tarihi : 3.6.2023 15:42

İLGİLİ HABERLER