Medya
  • 4.6.2023 10:40

Anketlere kanıp seçimde Kılıçdaroğlu için çalışan Habertürk tutuştu.. Yazarlara siyasi yazı yasaklandı

 ‘Köşe yazarları işten çıkarılıyor’ iddiası… Habertürk’te neler oluyor? ‘Hedefteki isim’ iddiası

Habertürk köşe yazarlarının 29 Mayıs'tan beri neden yazmadığı konusunda henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak işten çıkarıldığı yazarlar arasında olduğu iddia edilen Habertürk yazarı Kemal Öztürk ‘çok fazla soran oldu’ deyip son durum hakkında bilgi verdi. Öte yandan, bir başka iddiaya göre ise Habertürk'teki asıl hedefin Turgay Ciner olduğu iddia edildi. Ciner'in ABD'deki yatırımlarının iktidarı rahatsız ettiği öne sürüldü.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın görevden alındığı, son olarak da Mehmet Cengiz’e satılacağı iddiası ile gündeme gelen Ciner Medya’nın bileşenlerinden Habertürk’te, köşe yazarlarının bundan böyle siyasi içerikli yazı yazamayacağı öne sürülmüştü.

Gazeteci İsmail Saymaz dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Habertürk’ün internet portalında siyasi köşe yazılarına son verildi. Köşe yazarları siyaset dışı konularda kalem oynatabilecek. Habertürk TV de siyasi tartışma programlarına son verebilir. Habertürk yazarları bu programlarda yer almayabilir” demişti.

‘YÖNETİM SATIŞA DİRENDİ’ İDDİASI

Habertürk’le ilgili bir iddia da Medya Radar’dan geldi. “Keskin Kalem” rumuzuyla yayımlanan yazıda Habertürk yönetiminin “satış meselesine direndiği” ifade edildi.

Bunun için yönetimin bazı kararlar aldığı ifade edilen yazıda şu satırlara yer verildi:

“-Habertürk siyasi haberlerden çekiliyor. NTV gibi oluyor.

-Akşamki tartışma programları kaldırılacak.

-Web sitesindeki yazarlar da artık siyasi yazı yazmayacak.

– Siyaseti dizayna girişen Kübra Par’ın köşe yazarlığı sona erdi. Sadece program sunucusu olarak devam edecek.

– Unutulmaz tokat skandalına imza atan Muharrem Sarıkaya da köşesinden olmuş. Yeni görevi il il gezip, siyasi izlenim yazmak.

– Köşesine kilit vurulan bir diğer isim de Oray Eğin. O da artık sadece ABD’den light konular içeren bir program yapacak.

– (…) Nihal Bengisu Karaca da artık köşe yazarı değil. Artık Habertürk’ün web sitesi için kültür-sanat dosyaları hazırlayacak.

– (…)Haberturk.com yönetiminde de bir değişim bekleniyor. Değişimin beklendiği tek yer web sitesi değil. Habertürk TV ve Show Haber’e de yeni yayın yönetmenleri atanacak.

– Habertürk TV’de rahatsızlık yaratan birkaç ekran yüzüyle de yolların ayrılması bekleniyor.”

ERTUĞRUL ÖZKÖK DE İDDİALARA KATILDI

Gazeteci Ertuğrul Özkök de bugünkü yazısında, “Fatih Altaylı’dan sonra Serdar Turgut, Nihal Bengisu Karaca, Kübra Par ve Kemal Öztürk’ün de yazılarına da son verildiğini” belirtti. Özkök, Oray Eğin ve Nagehan Alçı’nın ise siyaset dışı konularda yazacağını öne sürdü.

Özkök, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye medya sektöründen gelen son haberler doğruysa, seçim öncesi muhalif kanalların en yükselen kanalı HaberTürk bütün köşe yazarlarını işten çıkarıyormuş.

Fatih Altaylı’dan sonra Serdar Turgut’un işine son verildi. (Bence Serdar’a en büyük iyilik. Bu sayede belki mizaha dönecek)

Bana gelen bilgiler doğruysa Nihal Bengisu Karaca, Kübra Par ve Kemal Öztürk’ün yazılarına da son verilmiş.

Oray Eğin artık bir gusto ve hayat yazarı olacakmış. (Bakın işte buna da sevindim. Çünkü o konularda en beğendiğim yazardır diyebilirim) Nagehan Alçı’dan da siyaset dışı konularda gazetecilik yapması istenmiş. (Eminim Nagehan bunu çok iyi yapar.)”

Habertürk satış iddialarını yalanlarken, internet sitesinde köşe yazarlarının yazılarının 6 gündür yayınlanmamasının nedeni henüz netlik kazanmadı.

İKTİDARIN HEDEFİNDE TURGAY CİNER Mİ VAR?

Odatv’de yer alan habere göre, HaberTürk’te yaşananlarda hedefteki tek ismin Turgay Ciner olduğu iddia edildi. Ciner’in ABD’deki yatırımlarına dikkat çekilen haberde, şu ifadeler yer aldı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’de kazanıp, sermayeyi Batı’ya götürerek, burada yatırım yapan Türk işadamlarına mesafeli olduğu sır değildi. HaberTürk sahibi Turgay Ciner ile ilgili kuşkular Külliye’de 14 Mayıs seçim sürecinde artmaya başladı. Seçim sürecinde Külliye medyayı ikiye ayırdı; milli olanlar- gayri milli olanlar! Kendilerine muhalif olsa bile milli olanlara hoşgörüyle bakılırken, patronları sürekli yurtdışında yatırım yapan Ciner Yayın Grubu hakkında kuşkular doruğa ulaştı. İktidar karşısında, başta ABD olmak üzere Batı’yı gördü ve zaten seçim konuşmalarında onlara karşı mücadele ettiğini söyledi. Hedefte bunların “yerli ortakları” vardı! Seçim sürecinde Ciner Yayın grubu temsilcileri ile iktidar arasında çeşitli “uzlaşma” görüşmeleri yapıldı. HaberTürk’ün 28 Mayıs seçim gecesine kadar sürdürdüğü yayın çizgisi ipleri kopardı.”

‘SALT KÖŞE YAZARLARI DEĞİL’

Habertürk artık iktidarın hedefinde olduğu belirtilirken, üzeri çizilenler aslında sadece köşe yazarlarının olmadığı ifade edildi.

KEMAL ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Habertürk’teki yazılarına son verildiği iddia edilen yazarlar arasında yer alan Kemal Öztürk’ten bir açıklama geldi.

“Bir süredir Habertürk’teki değişim çalışmaları nedeniyle köşe yazarlığıma son verildiğine dair haberler çıkıyor. Çok fazla soran olduğu için bir açıklama yapma ihtiyacı oldu.” diyen Öztürk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘MEDYADA ÖNEMLİ BİR AÇILIM’

“Köşe yazarlığının da gazetecilik gibi sahadan yapılmasını önceden beri savunan biriyim.
O nedenle yönetim, normal köşe haricinde, “Kemal Öztürk ile sahada” diye ayrı bir sayfa açmıştı bana.
Seçim gözlemlerinden, tarıma, Ukrayna savaşından Karabağ krizine kadar tüm saha gözlemlerimi klasik köşemin haricinde bu sayfada yayınladım.

Bundan sonra da aynı sayfada sahadan yine köşe yazarlığı yapmaya devam edeceğim.
Bu tarzı televizyon programına da dönüştürerek sahada vatandaşın gerçek gündemini kamuoyuna taşıyacağız.

Şahsen bu değişimin medyada önemli bir açılım olduğunu düşünüyorum.

Bu tarzdaki yeni yazım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlaması nedeniyle TBMM ve Külliyede düzenlenecek törenlerden gözlemlerim olacak.

İlgi gösterenlere teşekkür ederim.”

Güncellenme Tarihi : 4.6.2023 10:53

İLGİLİ HABERLER