ANNAN: ''KOALİSYON GÜÇLERİNİN UYGUN ORTAMI SAĞLAYACAĞINI UMUYORDUK''
STOCKHOLM - BM Genel Sekreteri Kofi Annan, koalisyon güçlerinin, Irak'ta BM'nin çalışmalarını sürdürebilmesi için güvenli ortamı sağlayacağını umduklarını, ancak bunun olmadığını söyledi.
Irak'ta istikrarın sağlanmasının ne kadar güç olduğunun farkında olduğunu da söyleyen Annan, ''bazı yanlışlar ve hatalı tahminler yapıldığını, ancak bunun, Irak'taki gibi anlamsız bir şiddetin özrü olamayacağını'' kaydetti.
Annan, savaş sonrası düzenin sağlanmasının son derece zor ve karmaşık bir süreç olduğunu ve ülkeden ülkeye değiştiğini belirterek, Irak'ta ise durumun özellikle çok zor olduğunu vurguladı.
Kofi Annan, suçsuz sivilleri hedef alanların ülkesine ve halkına hiçbir şekilde hizmet etmediğini de ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:32