Asayiş
  • 22.8.2009 16:03

ANNE VE OĞLUNUN BOĞAZLARINI KESEN KATİL ZANLISINDAN İLGİNÇ SAVUNMA

Adana'da kendisini eşinden ayırmaya çalıştığı gerekçesiyle kayınbiraderinin eşi ile görgü tanığı bırakmamak için 10 yaşındaki oğlu Görkem'i, boğazlarını keserek öldürdüğü iddia edilen Ahmet Atalya Gerçek (44), ceza almaktan kurtulmak için "Ben deliyim" dedi.

Adana Emek Mahallesi'nde 5 Nisan'da Filiz Tintaş (34) ile ilköğretim okulu öğrencisi oğlu Görkem'i boğazlarını keserek öldürdükten sonra Mersin'e kaçan ve daha sonra polise teslim olan katil zanlısı şoför Ahmet Atalya Gerçek'in Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına devam edildi. Hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Gerçek, eşi ile boşanma aşamasında olduğunu belirterek, "Eşimle sık görüşen Filiz Tintaş ile bizi barıştırması için konuşmaya gittim. O da bana hakaret etti. Madem boşanmaktan vazgeçtin sidikliyi koynuna alıp boynuz mu takacaksın deyince öfkelenip öldürdüm. Görkem'i de arkada görgü tanığı bırakmamak için öldürdüm" diyerek savunmasını yeniledi. Gerçek, aklının ucundan geçmeyen hayal bile edemediği bu olayı gerçekleştirdiğine pişman olduğunu, vicdan azabı çektiğini söyledi.

'RUH SAĞLIĞIM BOZULDU'
Avukatının, "Müvekkilimin akli dengesi yerinde değildir" demesi üzerine söz verilen Gerçek, "İlaç kullanmıyorum. Daha öncesine dayalı devam eden ruh ve akıl hastalığım da yok. Ancak, olay öncesinde ve sonrasındaki gelişmeler nedeniyle ruh sağlığım bozuldu. Hastaneye sevk edilip rapor aldırılmasını istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, Gerçek'i akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk ederek duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER