Asayiş
  • 22.1.2015 00:47

Antalya'daki selin zararı açıklandı

Demre ilçesine gelerek sel ve fırtınanın en etkili olduğu Çevreli Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Milletvekili Badak’a, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi Koordinatörü Veli Sertbaş ve AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı da eşlik etti. İlk olarak sera ve ekim alanları zarar gören çiftçileri ziyaret eden Milletvekili Badak, muhtarlardan bölgeyle ilgili bilgi aldı. Çiftçilerin sorunlarını da dinleyen Badak, bundan sonraki süreçte bu tür sıkıntıların yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.
Badak, ilçedeki 5 bin dönümlük alanın hasar gördüğüne dikkat çekerek, “Bugün gelmeden önce yaptığımız toplantıdan raporları aldım. Antalya’da 11 ilçeden en büyük zarar gören 4 ilçeden birisi Demre. AFAD ve Gıda Tarım Müdürlüğü ile görüştüm. Bugün Ankara’ya bildirilen raporda Antalya’da ki toplam zarar 23 milyon TL. Raporlar bugün imzalanarak Başbakanlığa gönderildi. Bende Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na da hükümet ile bu konuyu görüşmesi için ileteceğim" dedi.
KALICI ÇÖZÜM YAPILACAK
Özellikle Çevreli ile Yavu mahallelerinde sel sularının biriktiğini, alanda mevcut kurulu olan düdenlerin de kalıcı bir çözüm olmayacağına vurgu yapan Badak, “Birkaç alternatif üzerinde çalışılacak. Bunlardan birisi dağlık bölgenin ortasından kanal açıp suyu başka bir yere tahliye etmek. İkincisi ise bu ovayı besleyen derelere küçük göletler yaparak, suyun göletlerde tutulmasıyla ovamıza akmasını önlemek. Her iki seçenek de değerlendirebilir. DSİ Bölge Müdürümüz ve ekipleri bölge için çalışmaları sürüyor. Tüm çiftçilerimize büyük geçmiş olsun” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:43

İLGİLİ HABERLER