Gündem
  • 25.8.2007 16:49

ANTALYA'DAKİ YANGINLARDA 460 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

ANTALYA - Antalya'da dün ve bugün 11 noktada çıkan yangınlarda toplam 460 hektar ormanlık alan ve tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi.
     Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Basra alçak basınç merkezinin etkisi ve iç kesimlerdeki serin ve yağışlı havanın Toroslar'ın güney kesimlerinde kuvvetli rüzgara neden olması sonucu Antalya'da son birkaç gündür hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve nispi nem oranının ise düştüğü vurgulandı.
     Hava koşullarının etkisiyle Antalya'da dün ve bugün 11 noktada orman yangını çıktığının belirtildiği açıklamada, yangınlarda toplam 460 hektar ormanlık alan ve tarım arazisinin zarar gördüğü kaydedildi.
     Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl bölgesinde çıkan yangında arazöz sürücüsü Hikmet Koç'un hayatını kaybettiğinin hatırlatılan açıklamada, bir kişinin başına elektrik direğinin düşmesi sonucu, bir işçinin de akrep sokması nedeniyle Serik Devlet Hastanesinde tedavi altına alındıkları bildirildi.
     Açıklamada, orman yangınlarına 2 amfibik uçak, 5 Türk Hava Kurumu uçağı, 11 helikopter, kamu kurum ve kuruluşlarına ait 16 dozer, 60 arazöz ve 500 personel ile müdahale edildiği belirtilerek, ''Yangınların çıkış nedenlerine ilişkin inceleme ve soruşturmaların devam ettiği'' ifade edildi.
     Valilik açıklamasında, orman yangınlarına karşı vatandaşların hassasiyetlerinin mutlaka sürdürülmesi istendi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:39

İLGİLİ HABERLER